İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Barış Meclisi “Özür Diliyorum” Kampanyasını Destekliyor

Barış Meclisi “Özür Diliyorum” Kampanyasını Destekliyor

Türkiye Barış Meclisi, “Ermeni kardeşlerimden özür diliyorum” kampanyasını geçmişle yüzleşmenin parçası olarak değerlendirdi; “Devletin yapması gereken yurttaşlara tahammülsüzlük bir arada yaşamı imkansızlaştırıyor” dedi. Kampanya imzaları 20 bini geçti.

BİA Haber Merkezi – Ankara

23 Aralık 2008, Salı

Türkiye Barış Meclisi, “Ermeni kardeşlerimden özür diliyorum” kampanyasını, “barış umutlarını ve istemlerini güçlendirici bir gelişme” olarak görüyor.

Meclis yaptığı açıklamada, kampanyanın geçmişle yüzleşmenin bir parçası olduğunu, tahammülsüzlük ve ırkçı yaklaşımlar içeren tepki ve karşı kampanyalarınsa bir arada yaşamayı imkansızlaştırdığını bildirdi.

“Devletin yapması gerekeni yurttaşlar yaptı”
Yetkilileri tarihle ve sorunlara yüzleşerek toplumsal barış için adım atmaya çağıran Barış Meclisi, “özür diliyorum” kampanyasına katılanları “devletin yapması gerekeni yapan yurttaşlar olarak” niteledi.

Başbakan Erdoğan’ın, siyasi parti başkanlarının, Genelkurmay’ın açıklamalarını “karşı kampanya” olarak adlandıran Barış Meclisi, “Cumhurbaşkanı Gül’ün, etnik kökenini kamuoyuna açıklamak durumunda kalmış olması bile sıradan yurttaşların ve toplumun nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunun emareleri olsa gerek” dedi.

İmzacı sayısı 20 bini geçti
bianet’in haberinin yayına hazırlandığı sabah saatlerinde, kampanyanın yürütüldüğü ozurdiliyoruz.com adresindeki imza sayısı 20 bini geçmişti. (TK)

Yorumlar kapatıldı.