İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fatih Altaylı Kürtleri çok kızdıracak! 

Fatih Altaylı Kürtleri çok kızdıracak! 

Ermeniler’den “özür dileme” kampanyasını eleştiren Altaylı’nın Kürtlerle ilgili sözleri yeni bir tartışma yaratacak…

Habertürk’te yayınlanan Olaylar ve Gerçekler programında Ermeniler’den “özür dileme” kampanyası ile ilgili konuşan Fatih Altaylı, hem aydınlara çattı hem işin tartışmaya Kürtleri de müdahil etti.

Ermeniler’den özür kampanyasını eleştiren Altaylı, “Bu girişimi iyi niyetli bir entellektüel girişimi olarak görmüyorum” dedi. Ege’deki ya da Türkiye’nin çeşitli bölgelerindenki Ermenilere zarar gelmedi diyen Altaylı, Doğu ve Güneydoğu’da Osmanlı’nın müslüman tebaasına saldıran Ermenilere karşı alınmış bir karar var, bir çatışma ortamı, bir ayaklanma var. Bununla başetmek için alınmış bir tedbir var. dedi.

“ERMENİLERİN TÜRKLERE YAPTIKLARI DOĞRU DEĞİL”

“Tabiki bu tedbirin sonuçları elbette üzücü. Bugünün koşulları içinde kabul edilebilir değil. Ama Ermenilerin Türklere yaptıkları da doğru değil.” diyen Altaylı, “Bu toplu bir kıyım değildir. Bunun için özür dilemek ise manasızdır.” dedi.

“BU OLAYDA ÖN PLANDA OLAN KÜRTLERDİ”

“Bu konuyla ilgili olarak Türk vatandaşlarının kimseye özür borcu yoktur” diyerek aydınları hedef alan Altaylı, bildirinin altına imza atan eski Kürt milletvekili Şerafettin Elçi’yi de eleştirdi. “Benim kimseye özür borcum yok. Kürt milliyetçiliğiyle övünen Kürt tarihine her fırsatta sahip çıkan Şerafettin Elçi bilmiyor mu ki bu olayda ön planda olan Kürtlerdi.

“KÜRTLER SUÇLANMIYOR TÜRKLER SUÇLANIYOR”

Tehcirde en fazla rol alan Kürt alayları değil miydi? Osmanlı suçlanmıyor, Kürtler suçlanmıyor, Türkler suçlanıyor. O zaman sen de desene bu olayda yer alan Kürtler adına özür diliyorum.”

ELÇİ 8 SUTUN’A KONUŞMUŞTU

Fatih Altaylı’nın eleştirdiği Katılımcı Demokrasi Partisi Genel Başkanı Şerafettin Elçi 8 Sutun’a konuşmuş ve Ermenilere karşı soykırım yapıldığını savunmuştu. Kürtlerin o dönemde siyasi iradesinin olmadığını söyleyen Elçi, bundan dolayı da sorumlu tutulamayacaklarını öne sürmüştü. Özür dilemenin bir ali cenaplık olacağını ileri süren Elçi, Ermenilere gerekirse tazminat ödenmesinden de kaçınılmaması gerektiğini dile getirmişti.

Yorumlar kapatıldı.