İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Özür bildirisi yorumu: “O, kendi takdirleri”

Özür bildirisi yorumu: “O, kendi takdirleri” 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Ermenilerden özür dileme kampanyasına” ilişkin olarak, “Bir takım sivil toplum örgütleri, farklı bir tavır içerisine girebilirler, o kendi takdirleridir” dedi. 

TBMM’de, “Ermenilerden özür dileme kampanyası” ile ilgili konuşan Şahin, bu konuda devletin görüşü neyse, kendi görüşünün de o olduğunu söyledi.

Bakan Şahin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Ermeni soykırımı iddialarına karşı nasıl bir düşünce, tavır ve politika içindeyse; aynı politikanın devamından yana olduğunu belirtti.

Şahin, “Dolayısıyla bir takım sivil toplum örgütleri, farklı bir tavır içerisine girebilirler, o kendi takdirleridir. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, bu konudaki yaklaşımı, değerlendirmesi ve politikası benim için önemlidir” diye konuştu.

“Kılıçdaroğlu iddiasını kanıtlayamadı”

Şahin, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih
Gökçek arasındaki tartışmayı da değerlendirdi.

Bakan Şahin, “Sayın Kılıçdaroğlu iddiasını ispat edemedi, bunun aksi ortaya çıktı, benim hafızamda kalan işin bu yönüdür” dedi.

Şahin, “İzleyenler her halde değerlendirme yaparlar. Benim oradan çıkardığım sonuç şu; Sayın Kılıçdaroğlu’nun 168 euro, 23 euro gibi bir iddiası vardı. Ancak bunu ispat edemedi, bunun aksi ortaya çıktı. Benim hafızamda kalan işin bu yönüdür” ifadesini kullandı.

Şahin, MHP’nin, “Seçmen kütüklerine sanal isimlerin yazıldığı” iddialarına ilişkin ise konuyu kamuoyunun takdirine bıraktığını söyledi. Bakan Şahin, “Yüksek Seçim Kurulu, bu konularla ilgili toplanacak ve gerekli açıklamayı yapacak. Dünde ifade ettim. Bu konu doğrudan doğruya YSK’yı ilgilendiriyor” dedi.

Yorumlar kapatıldı.