İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MHP’den ‘Özür diliyorum’a karşı kampanya

MHP’den ‘Özür diliyorum’a karşı kampanya
MHP, bir grup aydın tarafından baştılan özür diliyorum kampanyasına tepki amacıyla karşı kampanya başlattı.

NTV
Güncelleme: 18:19 TSİ 18 Aralık 2008 Perşembe

ANKARA – MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır, Oktay Vural ve MHP genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, bildiriyi TBMM’de düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu. Şandır’ın okuduğu ve milletvekillerinin inisiyatifiyle hazırlandığı ifade edilen bildiride, “özür diliyorum” adıyla sürdürülen kampanyanın 1915 yılında yaşanan olaylara bütünüyle aykırı olduğu vurgulandı.
MHP’nin hazırladığı bildiride şöyle denildi:

“Yüce Türk Milletine; Bir grup sözde aydının başlattığı ve 1915 yılında yaşanan olaylar hakkında tarihi gerçeklere bütünüyle aykırı olarak Türkiye’nin tarihini karalamaya yönelik özür kampanyasını kınıyoruz. 1915 yılında cereyan edenler, Ermeni çetelerinin giriştiği mezalim sonrası yaşanan karşılıklı çatışma ve savaş koşullarında zorunlu tehcirdir. Türk milletinin şerefli tarihinde utanacağı bir sayfa, özür dilenecek bir suç bulunmamaktadır. Tarihi saptırarak ecdadımızı karalamak, suçlu gibi göstermeye çalışmak ve özür talep etmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Anadolu coğrafyasında yaşanan Ermeni vahşeti, şehit düşen diplomatlarımız ve Ermenilerin Azerbaycan’daki katliamlarının acıları hafızalardan henüz silinmemiştir. Türkiye’yi en ağır insanlık suçu işlemekle mahkum etmeye çalışan ve Ermeniler’in sahte soykırım yalanının sözcülüğünü yapanlara bu gerçekleri hatırlatmak isteriz.”

İLK İMZAYI BAHÇELİ ATTI
MHP’li Şandır, bu girişime katılanları şiddetle kınadıklarını ve sözde aydınlardan utandıklarını belirterek, “Bu bildiriyi tüm milletvekillerine, imzalamak isteyen aydınların dikkatine sunuyoruz” dedi. Şandır, bildiriye ilk imzayı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin koyduğunu da söyledi.

Girişimi başlatanları “sözde aydın” olarak niteleyen Şandır, “Bunlar kimin adına, niçin özür diliyorlar? Bu sorunun cevabını dürüstçe vermeleri lazım. Kendi babaları, dedeleri adına özür diliyorlarsa, o kendi sorunları. Türk milleti adına özür dilemek hadsizliktir. Eğer bu insanlar, babalarının ve dedelerinin katil olduklarını düşünüyorsa o kendi sorunlarıdır” diye konuştu.

“Böyle bir bildiri için TBMM’de ortak bir bildiri girişim düşünüldü mü?” sorusu üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, burada partiden ziyade milli bir duruşun bulunduğunu vurguladı. Bu konuyla ilgili metnin CHP ve AK Parti grup Başkanvekillerine iletildiğini belirten Vural, “Bu bireysel inisiyatiftir. Kendi imzalarıyla bu konuda tepkilerini dile getirmek isteyen milletvekillerimize bir imkan verilmiştir” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.