İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KAMPANYA ERMENİLERİ MEST ETTİ

KAMPANYA ERMENİLERİ MEST ETTİ

Resmi büyütmek için tıklayın

Türkiye’de Sözde Ermeni Soykırımı İddiaları İçin İnternette Başlatılan ‘Özür Dileme’ Kampanyası, Ermeni Basını ve Aydınları Arasında Geniş Yankı Buldu.

Türkiye’de sözde Ermeni soykırımı iddiaları için internette başlatılan ‘özür dileme’ kampanyası, Ermeni basını ve aydınları arasında geniş yankı buldu. Merkezi Erivan’da bulunan Kafkasya Enstitüsü Başkanı Aleksander İskandaryan, ‘özür dileme’ kampanyasının Türk toplumunun Ermenistan’a kıyasla daha bağımsız olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.
Ermeni diasporasına bağlı PanArmenianNet sitesinde yer alan haberde İskandaryan, “Türkiye’de 5 binden fazla kişi tarafında imzalanan bu kampanya Türklerin geleneksel politik çizgilerinin dışına çıktığını gösteriyor.” dedi. Ermeni uzman şöyle devam etti: “Böyle bir kampanyanın birkaç yıl önce yapılması imkansız olurdu. Türkiye’nin şu an bulunduğu iç gelişmeler bu kampanyanın yapılmasına yol açtı.”

Ermenistan Bilimler Akademisi Başkanı Ruben Safrastyan ise “özür dileme” kampanyasının Türk toplumunda başlayan tarafsız bir süreç olduğunu savundu. Safrastyan bu kampanyayı şöyle değerlendirdi: “Türk halkı sonunda gerçeği öğrenmek istiyor görünüyor. Türk toplumu Osmanlı İmparatorluğu’nun bıraktığı kötü mirası kabullenmek, temizlemek ve ayrılmak istiyor. Ama bu çok zor bir süreçtir. Türkiye yoluna devam etmek için bu soykırımı kabul etmelidir. Ermenistan için Türkiye’nin bu soykırımı tanıması ahlak ve inanç işidir.”

(CİHAN)

(Cihan Haber Ajansı) 3 saat önce.. [1560863]

Yorumlar kapatıldı.