İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yazıcıoğlu: 40 yıldır beni yok etmeye çalışıyorlar

 

Esin ÇILDIR/ANTALYA, (DHA)

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesini ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ ile bağdaştırdı. Cinayet ardından BBP’ye yönelik eleştirileri yanıtlayan Yazıcıoğlu, kendisini 40 yıldır yok etmeye çalışanlar olduğunu öne sürdü.
Antalya’daki eğitim kampında bulunan kızı Firuze ve oğlu Furkan’ı ziyaret eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazcıoğlu, partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısı yaptı. Küresel sermayenin, global güçlerle birlikte bölgede operasyon yaptığını belirten Yazıcıoğlu, “Enerji kaynaklarını ve enerji koridorlarını kontrol altına almak isteyen küresel sermaye 11 Eylül terör eylemini de bahane ederek Afganistan’dan başlayarak, bir dizi operasyon yaptı. Bağımsız devletleri işgal etmekten de çekinmedi. Bir taraftan bölgede var olan petrol kaynaklarını ve diğer yandan da Anadolu’daki su kaynaklarını kontrol ederek bölgeyi, dolayısıyla da dünyayı yönetmek istiyorlar. Bunun adına ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ diyorlar” dedi.
Büyük Ortadoğu Projesi ile Hrant Dink cinayetini de bağdaştıran BBP Genel Başkanı, şu iddialarda bulundu:
“Hiç şüpheniz olmasın ki Hrant Dink cinayetinin de küresel uzantısı buraya çıkmaktadır. Türkiye’de sadece ağaçlara bakıyor, ormanı göremiyoruz. Biz Türkiye’de hep teferruatlarla meşgul oluyoruz, etrafa bakamıyoruz. İşte Hrant Dink cinayeti oluyor, hemen arkasından yarım saat içerisinde toplanılıyor ve ilk atılan slogan ‘Hepimiz Kürtüz’, ‘Hepimiz Ermeniyiz’, ‘Hepimiz Hrant’ız’ sloganı kesinlikle sembolik amaçla kullanılmış değildir. Bu cinayetin üzerinden yeni senaryoyu ortaya koymak için hazırlanmış plandır” diye konuştu.
Küresel operasyonun bir parçası olarak Türkiye’de terör olayları yapıldığını savunan Yazıcıoğlu, İstanbul’un ‘Beyrut’a çevrilmek’ istendiğini ileri sürdü. BBP Genel Başkanı, “Cinayet İstanbul’da işleniyor, ama Trabzon’daki emniyet müdürü, Trabzon’daki vali görevden alınıyor. Bu da iktidarın bedel ödemeye değil de, hep bedel ödetme alışkanlığının sonucudur. Hrant Dink cinayeti ile birlikte Türkiye’ye bedel ödetmek isteyeceklerdir” iddiasında bulundu.
Başbakan Erdoğan’ın, “Ayına- yıldızına kurban olayım” yazılı afişlerini eleştiren Muhsin Yazıcıoğlu, “Küresel operasyonun karşısında duramayanlar, masasına yeni haritalar konulduğunda o haritayı yırtıp ABD askerlerinin suratına çarpamayanlar, Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde bir notayı bile vermekten çekinenler aya-yıldıza kurban olamazlar” dedi.

BENİ YOK EDEMEZLER
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:
“Bir cinayet planlanıyor, arkasından onun üzerinden yeni gerginlikler oluşturulup, milliyetçiliği yargılamaya kalkışıyorlar. Kimi çevreler 40 yıldır Muhsin Yazıcıoğlu’nu yok etmeye çalıştılar. Ama başaramadılar. Başaramazlar da. Şimdi de odak yapmaya gayret ediyorlar.” Gazetecilerin “Sizi yok etmeye çalışanlar kimlerdir?” sorusuna Muhsin Yazıcıoğlu, “Oraya toplananlar var ya. TİKKO’sundan, eski Dev-Sol atıklarına, eski kelaynak gibi nesli tükenmek üzere olan Marksist artıklarına kadar hepsi orda toplanmışlardır” yanıtını verdi.
Basında yer alan eleştirilere de değinen Yazıcıoğlu, ilk gün hedef ve arkasından bir fotoğraf servisi yapıldığını ileri sürerken, “O fotoğrafın arkasından başka şeyler çıkıyor. Bizim işimiz değil bunlar. Biz sağımıza- solumuza, önümüze- arkamıza bakmayız. Biz bir davaya inanmışız. O davalı yolunda yürürüz. Bizim sevdamız Türkiye, başka bir şey yok. Biz karşı olduklarımızı eleştirir, ama yok etmeyiz. Karşı olduklarımızla tartışırız ama kavga etmeyiz. Yürüyüş, protesto, gösteri, miting, toplantı yaparız, eleştiririz, konuşuruz, tartışırız ama şiddete başvurmayız” dedi.

Yorumlar kapatıldı.