İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HRANT DİNK’İN ANISINA AKŞAM YEMEĞİ

 
http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001812&Lang=TR 

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 29 Ocak 2007, Pazartesi, saat 19:30’da, 19 Ocak 2007 Cuma günü bir suikaste kurban giderek yaşamını yitiren “Agos” Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve cemaatimiz üyesi Hrant Dink’i Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Patriklik Merkez Kilisesi’ndeki uğurlama töreninde görev almış olan İstanbul’daki 20 Ermeni derneğine üye olan 300 genci Merkez Kilise’nin Bezciyan Salonu’nda toplayarak bir akşam yemeği verdi.

Rahip Yeğişe Uçkunyan, Rahip Zakeos Ohanyan, Rahip Tatul Anuşyan ve Rahip Zadig Babigyan’ın da katıldığı akşam yemeği, Hrant Dink’in ruhunun huzuru için edilen Hokehankisd ve bereket duasıyla başladı. Yester Varjabedyan başkanlığındaki Patriklik Kadın Kolu’nun hazırladığı akşam yemeğinin ardından bir konuşma yapan Patrik Hazretleri şöyle dedi:

“23 Ocak 2007, Salı günü, hunharca katledilen cemaatimiz üyesi Hrant Dink için düzenlenen uğurlama töreninde, Agos Gazetesi’nin Halaskargazi Caddesi’nden Kumkapı Patriklik Merkez Kilisemiz’e kadar örnek alınacak bir disiplin sergilendiyse, bunu gençlerimizin sadakatine ve dikkatine borçlu olduğumuzun farkındayım. Özellikle yurtdışından gelen din görevlileri ve siviller, gençlerimizin bu sessiz ve vakur hizmeti karşısında çok etkilendiler. Bu akşam da, Rahmetli Hrant Dink’in anısına verdiğimiz bu akşam yemeğine, gelenek ve göreneklerimizi sayarak siyah kostümlerle geldiğinizi memnuniyetle görüyorum. Bir halk ancak gelenek ve göreneklerine bağlı kalırsa yaşayabilir. Bu dikkatiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bugünlerde çok dikkatli olmamız ve provoke olmamamız gerekiyor. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Uluslar arası ilişkiler bağlamında ırkçılık ve aşırı milliyetçilik akımları ne yazık ki ilerleme kaydediyor. Bunun sağlıklı milletperverlikle ve vatanperverlikle ilgisi yoktur. Ancak Ermeni cemaati olarak biz tarihte de birçok olumsuzluklar yaşamış olmamıza rağmen, dayanmayı bildik ve bugün işte üretmeye devam ediyoruz. Aynı dayanıklılığı bugünlerde de göstermek zorundayız. Sakin ve onurlu bir şekilde yaşayalım. Dua edelim ki, Hrant Dink suikasti gibi acılar yaşamayalım bundan sonra.”

Akşam yemeği, hep birlikte söylenen Rabb’in Duası ile son buldu.

Yorumlar kapatıldı.