İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Emniyet müdürü görevde kalmalıydı

 
DHA – TRABZON – Hrant Dink suikastı soruşturması kapsamında Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in merkeze alınması normal karşılanırken, kente altı ay önce gelen Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın tayini eleştirildi. Tepkiler şöyle:
Trabzon Belediye Başkanı CHP’li Volkan Canalioğlu: Trabzon hakkında yapılan yargısız infazlardan hükümet de etkilendi. Santoro cinayetinin ardından İçişleri Bakanlığı’nca Trabzon’da yapılan toplantıda, şehirdeki emniyet birimlerinin güçlendirilmesi kararı alınmıştı. Önemli olan alınan bu kararların yerine hangi ölçüde getirildiğidir.
CHP İl Başkanı Cafer Hazaroğlu: Altay, şehirle kaynaşmış, tecrübeli, bütün olayların üzerine gidebilen, çağdaş ve cumhuriyetçi bir emniyet müdürüydü. Altay’ın Hrant Dink cinayetinde ne gibi bir ihmali olabilir ki? Hükümet tarafından sanki bir bahane yaratılmış hissi uyanıyor bizde.
DYP İl Başkanı Bekir Bülbüloğlu: Asıl İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü görevden alınmalıydı. Amaç eğer günah çıkarmaksa, bu şehre yazık.
MHP İl Başkanı Muhammet Öztürk: Vali Hüseyin Yavuzdemir’in görevden alınmasında geç kalınmıştı. Ancak emniyet müdürü haksız yere merkeze alınmıştır.
Anavatan İl Başkanı Fahrettin Aksoy: Altay, altı aylık icraatıyla kentte herkes tarafından takdir toplamıştı.
DSP İl Başkanı Sibel Suiçmez: Trabzon hükümetin yaz-boz tahtası haline getirilmiştir.
AKP İl Başkanı Ahmet Metin Genç: Valimiz ve müdürümüzün Trabzon’a güzel hizmetleri olmuştur. Ancak hiçbir görev sonsuza kadar sürmez.
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu: Altay’ın altı aylık döneminde kapkaç, yaralama ve adam öldürme olaylarında belirgin bir azalma olmuştu. Müdürün görevden alınması yanlıştır.
Kararın ardından önceki akşam uçakla Ankara’ya gelen Altay, havaalanında 15 kişilik bir grup esnaf tarafından çiçeklerle karşılandı. Kentteki işadamlarınca dün yerel gazetelere verilen ilanlarda da “Emniyet müdürümüzü geri istiyoruz” denildi. Trabzon’un Pazarkapı Mahallesi’nde dün sabah toplanan 50 kişilik seyyar satıcı grubu sokağı trafiğe kapatarak Altay’ın merkeze alınmasını protesto etti.
Öte yandan, soruşturma için görevlendirilen iki başmüfettiş dün Trabzon’a gelerek incelemelerine başladı.

Yorumlar kapatıldı.