İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Araba vapuru rehin alındı

 
Gelibolu-Lapseki seferini yapan araba vapuruna kendisini “vatansever” olarak adlandıran bir eylemci tarafından el konuldu. Bomba koyduğunu söyleyerek gemiyi alıkoyan eylemci, yaklaşık 2.5 saat süren eyleminin ardından teslim oldu.

Gökhan Kökçak
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 03:31 TSİ 28 Ocak 2007 Pazar
ÇANAKKALE – Gelibolu’dan Lapseki’ye hareket eden “Sultantepe” isimli araba vapuru, dün akşam saat 23.00 sıralarında kendisini “Vatanseverler Örgütü” üyesi olarak tanıtan Artvin nüfusuna kayıtlı Nihat Acar isimli bir eylemci tarafından ele geçirildi. Gemiye C-4 patlayıcı madde yerleştirdiğini söyleyen eylemci, feribottaki yolcu ve araçların ulusal basın gelmeden boşaltılmayacağını söyledi. Eylem üzerine, gemi kaptanı yarı yoldan geri dönerek, vapuru Gelibolu İskelesi’ne yanaştırdı.

Çanakkale polisini de harekete geçiren ihbarın ardından Gelibolu İskelesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Daha sonra Gelibolu Araba Vapuru İskelesi’ndeki vatandaşlar tahliye edildi.

Bir süre Gelibolu açıklarında bekleyen arabalı vapur, saat 24.04 sıralarında iskeleye yanaşarak, yolcu ve araçlar tahliye edildi.

Gemi kaptanını, kaptan köşkünde uzun süre rehin tutan eylemci, gazetecilere açıklama yaptıktan sonra eylemine son vereceğini söyledi. Pazarlıkların ardından eylemci, elinde Türk bayrağı ile gemiden çıkarak eylemine son verdi. Eylemci, polis tarafından gözaltına alındı.

Eylemi gerçekleştiren Nihat Acar.

36 yaşında olduğu belirtilen ve Gelibolu’da ikamet eden Nihat Acar isimli eylemci, ilk ifadesinde, eylemi öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cenazesinde atılan “Hepimiz Ermeniyiz” sloganlarını protesto etmek için yaptığını söyledi.

Öte yandan, eylemcinin yanındaki tabancasının kurusıkı olduğu, bomba yerleştirdiğini söylediği araçta da patlayıcı olmadığı öğrenildi.

Yorumlar kapatıldı.