İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ŞU ÇILGIN TÜRKLER OPERASI KADIKÖYDE

Turgut Özakman’ın 676.000 satarak büyük ilgi gören kitabı “Şu Çılgın Türkler”in Çetin Işıközlü tarafından bestelenen operası ilk kez Kadıköy’de sanatseverlerle buluşuyor.

Genel Sanat Yönetmenliğini Sedat Öztoprak’ın yaptığı ünlü opera bestecimiz Çetin Işıközlü’nün bestelediği “Şu Çılgın Türkler” operasının ön tanıtım konseri 30 Ocak tarihinde Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Kadıköy Belediyesi, büyük bir sanat olayına daha imza atarak Ulusal Opera ve Baleyi ilk kez Anadolu Yakası’na getirecek. Etkinlik, “Şu Çılgın Türkler” Operası ile Viyana çıkışlı yabancı bir firma VMS tarafından CD yapım olarak Dünya pazarına giren ilk Türk Operası “Ağrı Dağı Efsanesi”ni birlikte aynı sahnede ilk kez sanatseverlerle buluşturacak.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki ulusal opera ve bale tanıtım konseri, Nermin Gökpınar’ın librettosunu oluşturduğu Yaşar Kemal’in ünlü eseri Ağrı Dağı Efsanesi Operası ile başlayacak. Nil Berkan’ın koreografisini yaptığı gecede balerin Tülay Yalçınkaya ve Ediz Ergüç , Devlet Opera ve Balesinin ünlü solist sanatçıları, Burçin Çilingir, Sedat Öztoprak, Hakan Aysev, Suat Arıkan, Bülent Ateşoğlu ve Asude Karayavuz’a Orkestra Şefi Çetin Işıközlü yönetiminde Kadıköy Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.

Kendi ifadesiyle dile getirdiği üzere; besteci Çetin Işıközlü’nün bu eseri yazmaktaki en büyük gayesi canını bu güzel vatan için gözünü kırpmadan feda eden eşsiz kahramanlarımızın bu toprakları bize nasıl emanet ettiklerini hatırlatmak ve şu sıralar çok ihtiyaç duyduğumuz ULUSAL RUH bütünlüğünü sağlamak olan “Şu Çılgın Türkler” Operası ise geceye damgasını vuracak.

Şu Çılgın Türkler Operasının ilk kez seslendirilmesi ise bir Ağıt müziği ile başlayacak. Operada Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kitapta adı geçen bir çok tarihi kişilik de canlandırılacak. Solist Sanatçılar: Nilgün Akkerman Halide Edip Adıvar’ı, Şebnem Algın Yaşlı Kadın’ı, Bülent Ateşoğlu Harbiye Nazır’ını, Arda Aktar Yüzbaşı Faruk’u, Ayhan Uştuk ise Mustafa Kemal Atatürk’ü seslendirecek. Operadan kesitler, dönemin kostümleri ve metin eşliğinde ünlü solistlere yine Orkestra Şefi Çetin Işıközlü yönetimindeki Kadıköy Filarmoni Orkestrası eşlik edecek ve gecenin metinlerinin seslendirilmesi ve sunuculuğu da Cahit Şaher tarafından yapılacaktır..

Yoğun ilgi görmesi beklenen ve sanat çevrelerinde uzun süre konuşulacak olan geceye Şu Çılgın Türkler kitabının yazarı Turgut Özakman da katılacak. Geceye bir çok ünlü sanatçı, siyasiler ile iş dünyası da davetli.

TARİH : 30 OCAK 2007 SALI
SAAT : 20.30
YER : KADIKÖY BELEDİYESİ CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ
Haldun Taner Sk. No: 11 Caddebostan – Kadıköy
İRTİBAT: (216) 346 03 87 BASIN DANIŞMANLIĞI

Yorumlar kapatıldı.