İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni konferansında gerginlik

 

Türk Federasyonu Birliği tarafından Londra’da düzenlenen “Türk-Ermeni İlişkileri ve Terörizm”adlı konferansta gerginlik çıktı.

Prof.Dr. Türkkaya Ataöv, Prof. Dr . Norman Stone ve Prof. Dr. Orhan Çekic’in konuşmacı olarak katıldığı konferansın sonunda, salondaki bir Ermeni asıllı vatandaşın konuşmacılara bağırması üzerine gerginlik başladı.

Londra’da Kings College’de düzenlenen konferansta konuşması sırasında Birinci Dünya Savaşı döneminde Ermenilerin de öldüğünü ancak buna ‘soykırım’ denmesinin yanlış olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Norman Stone, salondaki bir Ermeni vatandaş tarafından protesto edildi.

Konferans sonunda Norman Stone’a karşı bağırmaya başlayan Ermeni vatandaş, suikasta kurban giden Hrant Dink’in de devlet tarafından korunmamasına tepki gösterdi.

Salonda tansiyonun yükselmesi üzerine Türklerle Ermeni protestocu arasındaki muhtemel bir kavga, bazı dinleyicilerin araya girmesi sayesinde son anda önlendi.

‘DİASPORA ERMENİLERİ ESİR ALDI’

Panelde konuşan Prof. Dr .Norman Stone, 1. Dünya Savaşı sırasında yaşanan olaylar için ‘soykırım’ kelimesini kullanmanın kesinlikle yanlış olduğunu söyledi. Ermenilerin günümüzde diaspora tarafından esir alındığını ve kullanıldığını vurgulayan Stone, Amerika’da diasporanın çok daha güçlü olduğunu ifade etti. Stone, “Bunların geleceğe ilişkin planları var, bunlar Ermenice konuşamazlar, Ermeni tarihini de iyi bilmezler.” dedi. Ermenistan – Türkiye ilişkilerine değinen Stone, “Ermenistan, Türkiye ile iyi ilişkiler kurmaz zorunda, bunun başka çıkar yolu yoktur. Bu şekilde devam eden Ermenilerin Ermenistan’da gelecekleri parlak olmaz.” diye konuştu.

Prof.Dr.Orhan Çekic ise Ermeni terör örgütü ASALA’nın 1970’li yıllarda düzenli olarak öldürdüğü Türk diplomatlarını sinevizyon gösterimi ile birlikte sundu. Tek tek ölenlerin adını ve hangi ülkede ASALA terörüne kurban gittiğini anlatan Çekic, bunların bazılarının faillerinin bilinmediği gibi görülse de hepsinin ASALA tarafından katledildiğini belirtti.

Edinburg Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Sabri Tebrizi ise, Türkiye’ye çağrıda bulunarak, Ermeniler tarafından toprakları işgal edilen Azerilere destek olunması ve mağdurların acılarının paylaşılmasını istedi.

CHA

Yorumlar kapatıldı.