İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Agos’un Yeni Sayısı Bütün Türkiye’de

 
Hrant Dink’in öldürülmesinden sonraki ilk Agos, tüm Türkiye’ye dağıtıldı; 30 bin basıldı; ikinci baskı yapılıyor. Agos çalışanları, “Tüm dostlara teşekkür ederiz, ama en çok da o sessiz çoğunluğa. Çünkü ufkumuza Hrant’ın Türkiye’sini koydular” diye yazdı.

——————————————————————————–
BİA Haber Merkezi
26/01/2007 Tolga KORKUT
——————————————————————————–
BİA (İstanbul) – Yayın yönetmeni Hrant Dink’in geçen hafta öldürülmesinin ardından, haftalık Agos gazetesi yeni sayısını çıkardı.

“Umuda uçtu”

Birinci sayfasında, Hrant Dink’in fotoğrafının ve “Umuda uçtu” başlığının yer aldığı gazete, 30 bin basıldı; Yaysat dağıtım şirketi üzerinden bütün Türkiye’ye dağıtıldı.

bianet’in görüştüğü gazete yetkilileri, yoğun ilgi üzerine ikinci baskıya gitmek üzere olduklarını söylediler. Agos, normal yayın düzeninde 5 binin altında basılıyordu.

Gazetede, Hrant Dink’in neden hedef seçildiğini, neler yaşadığını ve neden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurduğunu anlattığı son iki yazısına, eşi Rakel Dink’in ardından yazdığı ve yüz binlerce kişiye okuduğu mektubuna, Dink’i tanıyanların, dostlarının mesajlarına, Agos çalışanlarının Dink’in ardından söylediklerine, Dink’i uğurlama töreninden izlenimlere, köşe yazılarına ve Dink cinayetiyle ilgili analizlere yer verildi.

“Hrant’ın ardından”

Agos’un yeni sayısının birinci sayfasında “Hrant’ın Ardından” başlığından sonra, şu metin yer alıyor:

Sevgili Dostlar…

Bugün sizlere söyleyecek fazla bir şeyimiz yok…

Hayatımızı kendi hayatıyla anlamlandıran Hrant’ın gidişi şimdi bizi farklı ve yeni bir sürecin eşiğine getirdi. Ortak ruhunu kaybetmiş bir balık sürüsü gibi önce kendi iç dünyalarımıza saçılıverdik. Ama sonra bütün Türkiye’nin bizim gibi olduğunu ve bu noktadan ancak Hrant’ı geleceğin ufkuna yerleştirerek çıkabileceğimii fark ettik…

Garip bir his ama ne Türkiye ne de Agos belki hiçbir zaman bu kadar güçlü olmamıştı. Elinizdeki sayıda onlarca arkadaşımızın katkısı var. Hrant’ın hayalindeki Agos’a adım adım gitmek üzere yola devam ediyoruz. Gazete çalışanları olarak bu yolda yanıbaşımızda olmasını istediğimiz Etyen Mahçupyan’la birlikte…

Bizi acılı günlerimizde destekleyen, bizleri bağırlarına basan, güç veren, umudumuz olan tüm dostlara teşekkür ederiz.

Ama en çok da o sessiz çoğunluğa…

Saçılmış olan nar tanelerini sanki yeniden bir araya getiren o her milletten Ermenilere…
Çünkü onlar ufkumuza bizi anlamlı kılan ve içinde olmak istediğimiz, sahiplendiğimiz bir Türkiye koydular.

Hrant’ın Türkiye’sini…
İstiklal’de Agos kampanyası

Bu arada, aralarında sanatçıların, yazarların, gazetecilerin olduğu birçok kişi, bir kampanyayla, hafta sonu İstiklal caddesinde Agos satma kararı aldı. (TK/KÖ)

Yorumlar kapatıldı.