İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mutafyan: Adaletin savunucusuydu

 

NTV
Güncelleme: 16:51 TSİ 24 Ocak 2007 Çarşamba
İSTANBUL – Mutafyan, Meryem Ana Kilisesi’ndeki ayinin ardından bir konuşma yaptı. Patrik konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamadı ve konuşmasını güçlükle tamamladı.

Patrik Mutafyan konuşmasında Hrant Dink’in zorluklarla süren yaşamında adalet ve insan haklarının savunucusu olduğunu söyledi.

Mutafyan “Hrant Dink’in Malatya’da başlayan yaşam çizgisi bugün son noktasına ulaşıyor. Zorluklarla süren yaşamında, adalet ve insan hakları savunucusu oldu. Bedeli ne olursa olsun yapılması gerekeni söylerdi. Etnik kökenine olduğu kadar vatanına da bağlıydı. Cesur çıkışları onun din, ırk , köken farkı gözetmeyen dürüst anadolu insanı olduğunun bir göstergesiydi. Allahın buyruğu olan ‘Kin beslemeyeceksin, öç almayacaksın, komşunu kendin gibi seveciksin’ buyruğunu uyguluyordu. Demokrasinin ateşli bir savunucusu oldu” dedi.

Konuşmasında İncil’den örnekler veren Mutafyan “Hrant’ın kissesiz çocuklar için yaptıklarını bilenler azdır. Çocukluğunda bir çocuğun mutluluğundan mahrum kaldı. Her zaman çocukların sevincine ortak oldu.” dedi.

Falin yakalanmasının memnuniyet verici olduğunu aktaran Mutafyan “Ama yeterli değildir. Gerçek azmettiricinin belirlenmesi zorunludur. En kutsal hak olan yaşama hakkına saldıranları lanetliyorum. Bazı insanlarımızın fikrini paylaşmasak da hiç kimsenin fikirlerinden dolayı yargılanmasını bile kabul etmemeliyiz. Ermenilerin bu ülkenin insanları olduğunu kabul edilmesi için toplumdaki bu Ermeni düşmanlığını yok edileceğine ilişkin inancımızı koruyoruz. Duamız şudur Allah ülkemizin esenliğini korusun. İnsanların yüreğine sevgi tohumları eksin” dedi.

Patrik konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamadı ve konuşmasını güçlükle tamamladı.

Yorumlar kapatıldı.