İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

FT: Türklerle Ermeniler hesaplaşmalı

 
Financial Times, Hrant Dink’in öldürülmesini konu aldığı “İstanbul’da Ölüm” başlıklı makalesinde, Türkler ve Ermenilerin tarihle kamuoyu önünde hesaplaşması gerektiğini yazdı.

AA
Güncelleme: 10:25 TSİ 26 Ocak 2007 Cuma
LONDRA – Dink’in on binlerin katıldığı cenaze törenine dikkati çeken ve katil zanlısının aşırı milliyetçilerle bağlantılarına işaret eden gazetenin başyazarı, Türkiye’nin, saygın bir AB üyesi olmak istiyorsa, bu cinayetin ‘zehirli perde arkasını’ ortaya çıkarması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Başyazar, Dink cinayetinin “bir hiçten doğmadığını” savundu ve AB ile Türkiye arasında bir gerginlikten söz ederek, her iki tarafın itiraz noktalarında haklı taraflar olduğunu belirtti.

Ceza yasalarında 301. madde gibi bir hüküm bulunan hiçbir ülkenin AB kriterlerini karşılamış sayılmayacağını savunan başyazar, Türkiye’nin AB üyeliğinin gerçekleşebilmesi için, I. Dünya Savaşı yıllarında çok sayıda Ermeni’nin ölümüyle yüzleşmesinin kaçınılmaz olduğunu iddia etti.

Financial Times gazetesinin başyazarı, bu yıl Türkiye’de yapılacak seçimlerin ardından Türklerin ve Ermenilerin tarih ile kamuoyu önünde hesaplaşmaya başlamaları gerektiğini yazdı.

Yorumlar kapatıldı.