İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink’e Malatya’dan Toprak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cenazesi Kumkapı’daki Meryem Ana Kilise’sindeki özel bir odada bekletiliyor… CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la birlikte Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’da Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan’ın ziyaret ederek, taziyelerini bildirdi… Bu arada Malatya’da bir grup protesto yürüyüşü yaptı.

MİLLETVEKİLİNDEN TOPRAK..
CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Hrant Dink’in doğum yeri olan Malatya’dan toprak getirerek Ermeni Patriği Mesrob’a sundu…

Bu arada, Hrant Dink’in cenaze töreni salı günü yapılacak. Dink için ilk tören saat 11.00’de kurucusu olduğu ve genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Osmanbey’deki Agos Gazetesi önünde düzenlenecek.

Dink’in naaşı, saat 14.00’te Kumkapı’daki Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenecek törenin ardından Zeytinburnu Balıklı Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Agos Gazetesi’nden yapılan açıklamada, “Törenlerde, Hrant Dink’in arzusu üzerine slogan atılmaması, pankart açılmaması, gösteri ortamı yaratılmaması önemle rica olunur” denildi.

“MALATYALI HRANT’LA BİR ANI..”
Öte yandan, Cumhuriyet Gazetesi’nde ÇED adlı köşenin yazarı Mimar Oktay Ekinci de, Hrant Dink ile ilgili bir anısını “Malatyalı Hrant’la Bir Anı” başlığıyla yazdı.

Ekinci’nin yazısının bir bölümünde”..Çünkü Hrant, “Malatyalı” ydı ve iki toplum arasındaki asıl kardeşliğin kilise ya da camilerde değil; evlerdeki, sokaklardaki, çarşılardaki “komşuluklar” da; mahallelerdeki, okullardaki, kahvelerdeki “arkadaşlıklar” da; düğünlerdeki, yaslardaki “sevinç ve hüzünler” de ve kentin tüm değerlerinin paylaşıldığı “hemşerilikler” de ortaklaşa yaşandığını bilen bir Türkiye Ermenisiydi…

Bu gerçeği, aynı beraberlikleri pek yaşamamış “Anadolulu olmayan” Ermenilere ve hatta tüm Batılı Hıristiyan dünyasına anlatabilmek ise Hrant’ın da en büyük özlemleri arasındaydı..” ifadeleri yeraldı.

YÜRÜYÜŞ..
Ayrıca, İstanbul’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Ermeni asıllı gazeteci Hrank Dink’in öldürülmesini protesto için, doğduğu yer olan Malatya’da eylem düzenlendi. Meşaleli grup, Dink’in doğduğu eve kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Soykan Parkı’nda toplanan İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi başkanlığındaki Demokratik Platform üyeleri, ellerinde meşalelerle Salköprü Mahallesi’nde bulanan Ermeni asıllı gazeteci Hrank Dink’in doğduğu evin önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, Hrant Dink’in öldürülmesi protesto edildi. “Hepimiz Hrant Dink’iz” pankartı açan katılımcılar, ellerinde üzerinde “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz” ifadesinin yer aldığı Hrank Dink’in fotoğrafını taşıdı. Cinayet olayının protesto edildiği eylemde, “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz” , “Kahrolsun Faşizm” sloganları atıldı.
Eylemin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar kapatıldı.