İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink İçin Salı, 11’de Agos’un Önünde…

 
Hrant Dink’i Uğurlama Komitesi, bütün yurttaşları cenaze törenine katılmaya çağırdı. İlk tören 11’de Agos gazetesinin önünde. Kortej Yenikapı İskele Meydanı’na dek “Hepimiz Hrant Dink’iz – Hepimiz Ermeniyiz” pankartı arkasında sessiz, slogansız yürüyecek.

——————————————————————————–
BİA Haber Merkezi
22/01/2007
——————————————————————————–
BİA (İstanbul) – “Hrant Dink’i Uğurlama Komitesi”, öldürülen gazetecinin cenaze töreni programını açıkladı; “Onu, kişiliğine ve mücadelesine yakışır şekilde uğurlamak üzere, bütün yurttaşları cenaze törenine katılmaya ve uğurlamaya katılacak olanları tören komitesinin uyarılarına ve kararlarına uymaya” çağırdı.

Komite adına Agos gazetesi avukatı Fethiye Çetin, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Musa Çam, İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu’ndan Tayfun Mater ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkan Yardımcısı Hakan Tahmaz’ın duyurduğu program şöyle:

* Cenaze töreni Agos gazetesi önünde 11:00’de başlayacak. Kortej Agos gazetesinden Şişli istikametine doğru ve ana bulvar üzerinde oluşturulacak. Burada Hrant Dink’in ailesi adına bir konuşma yapılacak.

* Saat 11:30’da cenaze arabasının hareketiyle birlikte, buradan Taksim istikametine doğru yürüyüşe geçilecek.

* “Hepimiz Hrant Dink’iz! – Hepimiz Ermeni’yiz!” pankartı arkasında, pankartsız ve slogansız, sessiz bir yürüyüş yapacağız.

* Yaklaşık 8 kilometre olan yürüyüş güzergahı şöyle: Şişli Osmanbey – Harbiye – Taksim – Tarlabaşı Bulvarı – Unkapanı – Saraçhane – Aksaray – Yenikapı IDO iskelesi meydanı.

* Kortej Elmadağ Divan Oteli kavşağına geldiğinde, cenaze arabası ve aile Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenecek tören için ayrılacaklar.

* Kortej yürüyüşü Taksim’e ve oradan Unkapanı yönüne devam edecek. Zaman ve mesafe nedeniyle tempolu bir yürüyüş olacak. Yenikapı iskelesi meydanına gelindiğinde kilisedeki törenden çıkan cenaze arabası da meydanda büyük kitle ile buluşacak.

* Buradan Hrant Dink’i alkışlarımızla uğurlayacağız. Cenaze arabaları Balıklı Ermeni Mezarlığı’na doğru yola çıkacak. Hrant Dink orada ailesi ve yakınları tarafından toprağa verilecek.

* Sabah erken saatten itibaren Şişli – Taksim güzergahı trafiğe kapalı. Osmanbey Metro istasyonu kapalı.

* Şehir dışından gelen araçlar Mecidiyeköy- Ali Sami Yen Stadı’nda park edecek ve kişiler yaya olarak Şişli-Osmanbey yönüne devam edecekler.
“Hrant’ın umut ve inançlarına sahip çıkan herkes cenazeye katılmalı”

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), “Katıksız Türkiye sevdalısı Hrant’ın umut ve inançlarına sahip çıkan herkesi cenazeye katılmaya çağırıyoruz” dediği açıklamasında, Dink için şunları ifade etti:

Dostumuzdu, arkadaşımızdı, umudumuzu hiç yitirmediğimiz aydınlık geleceğe doğru birlikte yürüyorduk.

Bu zor açıklamayı yapmadan önce, Hrant olsaydı nasıl söylerdi, nasıl yazardı diye düşündük; öfkemiz ve acımız büyük ama onun gibi barışın ve güvercinin diliyle konuşmayı denedik.

“Terörün gücüne de gücün terörüne de boyun eğmeyeceğiz” sözü onundur. Barışa; koşulsuz, “ama”sız inanırdı. “Haksızlığa boyun eğersen hem hakkından hem onurundan kaybedersin” derdi. Dünyanın ve ülkenin has evlatlarından biri idi. Türkiye sevdalısıydı. Bu topraklarda gözün var diyenlere “evet, var ama en derinlerine gömülmek için” derdi. Ve şimdi onu o toprakların derinlerine yüreklerimizle birlikte gömmeye hazırlanıyoruz.

(…)

Hrant’ın bu topraklar için beslediği umudu yitirmeyelim. Hepimiz bir an için durup kendimizle, toplumumuzla, tarihimizle yüzleşelim. Ermeni sorunuyla, Kürt sorunuyla; bizi birbirimize düşman eden tüm sorunlarımızla hesaplaşma cesaretini gösterelim.

Güvercinleri de vururlar Hrant; ama bu topraklar için beslediğin umuda kurşun sıkanlara inat senin inancını ve umudunu her koşulda koruyacağız. (TK)

Yorumlar kapatıldı.