İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TERCÜMAN GAZETESİ’NİN MANŞETİNE TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİĞİ’NİN TEPKİSİDİR

21 Ocak 2007

Cuma günü yaşanan menfur suikastin şokunu cemaat olarak fazlasıyla yaşıyoruz. Olayın çirkinliği ve vehametine bağlı olarak bu şokun etkileri devam ederken, bugün (21 Ocak 2007) tarihli ‘Halka ve Olaylara Tercüman’ gazetesinin ‘Katil Ermeni’ şeklinde atılmış talihsiz manşetini görmüş bulunuyoruz.

Bu manşet ile, söz konusu gazete, katili ‘başkalaştırmak’ istemiş olsa da asıl görüntü, vicdan azabının, suçluluk duygusunun ve nihayet fütursüz iftiranın apaçık bir yansıması şeklinde olmuştur. Gazete toplumun çok geniş kesiminin ve sağduyulu basın mensuplarının yapmış olduğu gibi, ortadaki vahim suçun vicdani sorumluluğunu paylaşmak yerine, her türlü insancıl duyguları ve ahlaki ölçüleri bir kenara bırakarak, kurbanın mensubu olduğu cemaatimizi hiçbir sakınca görmeden yine hedef göstermiştir. Bu ifade maalesef “her türlü kötülük Ermeni’den gelir” hastalıklı düşüncesinin bir sonucudur. Kanaatimizce gazete bu başlığı ile alenen etnik ayırımcılık yapmakta ve anayasal suç işlemektedir.

Acımız gerçekten büyüktür, daha maktül Hrant Dink’in cenazesi kaldırılmamıştır. Belki toplumun tüm kesimlerinden acımızı paylaşmasını beklemek hayalperest bir iyimserlik olurdu, ama asgari saygının gösterilebileceğini sanıyoruz.

Saygılarımla,
MESROB II
Türkiye Ermenileri Patriği 

http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001799&Lang=TR

Yorumlar kapatıldı.