İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’da sorgulanıyor

Gazeteci Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast, Samsun’dan özel uçakla İstanbul’a getirildi. Zanlı ilk olarak Adli Tıp Kurumu’na, ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

NTV
Güncelleme: 14:03 TSİ 21 Ocak 2007 PazarİSTANBUL – Samast’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu da sürüyor. Samast’ın sorgusunda “Pişman değilim. Dink aleyhinde yayın yapan internet sitelerinden etkilendim” dediği öğrenildi.

Katil zanlısı Ogün Samast, özel bir uçakla Samsun’dan İstanbul’a getirildi. Samast, Atatürk Havalimanında uçağın altına yaklaşan polis aracına alındıktan sonra geniş güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Kurumu’na götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlı Samast, daha sonra Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Samast’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu da sürüyor. Samast’ın sorgusunda “Pişman değilim. Dink aleyhinde yayın yapan internet sitelerinden etkilendim” dediği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Hrant Dink cinayeti soruşturmasında şu ana kadar örgüt bağlantısı konusunda bir bilgiye ulaşılmadığını söyledi.

Engin, cinayetle ilgili olarak katil zanlısı Ogün Samast’la birlikte 7 kişinin gözaltına olduğunu belirtti. Trabzon Emniyet kaynaklarına göre olayın azmettiricisi Yasin Hayal. Trabzon’da Mc Donalds restorantının bombalanması olayının hükümlüsü olan Yasin Hayal de gözaltında.

Katil zanlısı yakalandı

Ogün Samast’ın yakalandığı Samsun Otogarındaki güvenlik kamerası kayıtları da, incelemeye alındı.

İstanbul’dan Hopa’ya giden bir otobüste yakalanan zanlı Samast’ın, Samsun Büyükşehir Belediyesi Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde güvenlik kameralarına kaydolan görüntüleri inceleniyor. Otogara gelen İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serdar Yücel de çalışmaları takip ediyor.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI
Başbakan Erdoğan cinayetin failinin yakalanması önemine değinerek “Her türlü istihbarat faaliyetine girişmiştik. Zaman çok önemli. Faili hemen İstanbul’a getirttik. Sürekli olarak süreci takip ediyoruz. Bu ülkede demokrasinin gelişmesine kurşun sıkmak isteyenlere, Türkiye’yi huzursuzluğa taşımak isteyenlere özellikle ders olur diye düşünüyorum.” dedi.

AGOS’A ZİYARETLER
Bu arada Dink’in genel yayın yönetmenliğini yaptığı Agos gazetesine ziyaretler sürüyor.

Gazetenin bulunduğu Şişli’deki Sebat Apartmanı önüne gelen vatandaşlar, bir yandan binanın önüne çiçek bırakırken diğer yandan da açılan taziye defterine duygu ve düşüncelerini yazıyor. Vatandaşlar ayrıca, bugün dışarı konan plazma televizyondan haberleri izliyor. Binanın yanındaki CD ve kaset satış yerinden de ağırlıklı olarak “Sarı Gelin” türküsü ile Ermenice müzik yayını yapılıyor.

Gazetenin bulunduğu binaya da “Kardeşimizi vurdular” manşetli Birgün gazetesi ile “Eserinizle gurur duyun” manşetli Radikal gazetesi asıldı.

Taziye defterine yazılanlardan bazıları şöyle: “Seni vuranlar bilsin ki hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar”, “Kardeş, şimdi Kars’tan geldim. Canım kardeşim seni koruyamadık, tüm diğer güzellikler gibi”, “Türkiye Osmanlı’dan beri tüm azınlıkların kardeşçe yaşadığı bir ülkeydi ve öyle kalacaktır. Sevgili Hrant sen bir şehitsin, ruhun şad olsun. Tüm siyasiler ve aydın din adamlarımızı bu konuda mesajlar vermeye davet ediyorum”

ENİŞTESİ: TETİKÇİ OLARAK KULLANILDI
NTV yayınına telefonla bağlanan katil zanlısının eniştesi Faik Samast, Ogün Samast’ın cinayetten birkaç gün önce İstanbul’a bir akrabasının düğünü için geldiğini söyledi.

Yeğeninin bu cinayeti işleyecek kadar İstanbul’u bilmediğini belirten Faik Samast, “Faik, Şişli’nin ‘ş’sini bilmezdi. Bu çocuk oraları bilmez. Sanırım bu çocuk tetikçi olarak kullanıldı” dedi.
‘Tetiğin arkasında başkaları var’

Eniştesi, katil zanlısı Ogün Samast’ın, cineyetin ardından, dayısının evine gittiğini ve geceyi burada geçirdiğini belirtti. Faik Samast’ın verdiği bilgilere göre katil zanlısı dün sabah saatlerinde ise Yalova’ya gittiğini söyleyerek dayısının evinden ayrıldı.

Enişte Faik Samast, ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu, Ogün Samast’ın da bir iş sahibi olmadığı için sürekli ailesinden para aldığını belirtti.
Katil zanlısının kameralara yansıyan görüntüsü basına dağıtılmıştı.

Katil zanlısının televizyondaki görüntülerinden, Ogün Samast’ı tanıdıklarını belirten eniştesi, yeğeninin maddi nedenlerle böyle bir eyleme karışmış olabileceğini de vurguladı.

TRABZON’DA GÖZALTINA ALINANLAR DA İSTANBUL’DA
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi olayına ilişkin Trabzon’da gözaltına alınan 4 kişi, uçakla İstanbul’a getirildi.

THY’ye ait tarifeli uçakla saat 08.50’de Atatürk Havalimanı’na getirilen 4 kişi, aprona giren bir polis aracına bindirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürüldü.
Bu arada zanlı Ogün Samast’ın yakalandığı otobüste bulunan ve şüpheli görülerek gözaltına tutulan 2 kişi de, uçakla İstanbul’a gönderildi.

Yorumlar kapatıldı.