İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sivil toplum öfkeli: Önce hedef gösterdiler sonra öldürdüler… Karanlık güçler yine işbaşında

Cinayetin ardından AGOS gazetesinin önü kendiliğinden miting alanına döndü. DİSK Genel Beşkanı Süleyman Çelebi, saldırıyı kınadı. 

RADİKAL – Türk Tabipleri Birliği: Hrant Dink 301. madde kapsamında Türklüğe hakaret suçundan yargılandı, düşüncelerinden dolayı mahkûm edilip hedef haline getirildi.
Türk Diş Hekimleri Birliği: Yaşama hakkına uzanan elleri, zenginliğimizi, çeşitliliğimizi, farklılığımızı yok etmek isteyenleri ve ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenleri tarihimiz lanetle anacaktır.
Elektrik Mühendisleri Odası: Türkiye’de yıllardır aynı oyun sahneleniyor.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer: Türkiye, yıllardır inançları farklı, kimlikleri farklı, değişik toplumsal kesimlerin bir arada kardeşçe yaşadığı bir ülke. Dünyaya, savaşsız, sömürüsüz barışın egemen olduğu bir dünya öğrettik. Yine de ülkemizde bilinen oyunlar aynı aktörler tarafından ortaya konulmaya çalışılıyor. Bunlara dikkat etmeliyiz.
Oktay Ekşi (Basın Konseyi Başkanı): Bu olay, gerekçesi ne olursa olsun ülkemize yapılmış en büyük kötülüktür.

İş dünyası yasta
TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı: Türkiye’de güzelliklere layık olmayan az sayıda ne yaptığını bilmeyen kişiler var. Onlar Dink’i katletti. Demokratikleşme sürecine karşı işlenen bu olayı kınıyorum.
Güler Sabancı (Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı): Saldırı, daha önceki faili meçhul cinayetlerden sonra olduğu gibi Türkiye’nin demokrasi ve gelişme yolculuğunu engellemeyecek.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD): Vatandaşımız, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in suikasta kurban gitmesini kınıyoruz.
Rifat Hisarcıklıoğlu (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı): Bu çirkin saldırı, Türk demokrasisine karşı girişilen insanlık dışı bir davranıştır.
Sinan Aygün (Ankara Ticaret Odası Başkanı): Saldırı Dink’e değil, Türkiye’nin bütünlüğüne yapılmıştır. Ülkeye ihanettir.
Zafer Çağlayan (Ankara Sanayi Odası Başkanı): Bu hain saldırının, barışa ve kardeşliğe karşı yapılmış provokatif bir eylem olduğunu düşünüyorum.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK): Suikast Atatürk Cumhuriyeti’nin temel niteliklerine, demokrasimize vurulan büyük bir darbedir.

Karanlık güçler işbaşında
Süleyman Çelebi (DİSK Genel Başkanı): Saldırı Türkiye’de karanlık güçlerin hâlâ işbaşında bulunduğunun göstergesi.
İsmail Hakkı Tombul (KESK Genel Başkanı): Dink’e sıkılan kurşun, sadece ona değil, Türkiye’de özgürce bir arada yaşama isteğine sıkıldı.
Salim Uslu (Hak-İş Genel Başkanı): İnsanları katlederek sorun çözeceğini zannedenler tarihten ders almamış olanlardır. Hiçbir siyasi gerekçe, bir insanın katledilmesinin mazereti olamaz.
Baki Çınar (Haber-Sen Başkanı): Dink’in hunharca katledilmesi demokrasiyi ve özgürlükleri içine sindiremeyen güçlerce yapılan bir saldırıdır
Mehmet Soğancı (TMMOB Başkanı): Bu halkların kardeşlik ve barış içinde yaşama taleplerine karşı alçakça bir saldırıdır.
Ankara Barosu: Saldırıya uğrayan yalnızca Dink değil, hukuk devletidir.
Diplomasi Muhabirleri Derneği: Dink’e sıkılan kurşun, Türkiye demokrasisine ve basın özgürlüğüne sıkılmıştır. Provokasyon amaçlı bu suikastı lanetliyoruz.
Türk-İş Yönetim Kurulu: Bu alçakça suikast yalnızca Dink’e değil, ülkemizin huzuruna toplamsal barışa ve istikrarına yönelik bir saldırıdır. Şiddetle kınıyoruz.
Ayhan Bilgen (Mazlumder Genel Başkanı): 2007 yılının kaos ve kriz yılı olacağının ilk sinyali, maalesef ilk kurban da Hrant Dink oldu.
Ahmet Aksu (Memur Sen Genel Başkanı): Dink’in öldürülmesi barışa ve istikrara karşı yapılmış bir eylemdir.
Tek Gıda-İş: Hükümeti aillerini ortaya çıkarmaya davet ediyoruz.

Yorumlar kapatıldı.