İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Dink’i İpekçi’yi Öldüren Güçler Öldürdü”

 
78’liler Girişimi Sözcüsü Can, “Abdi İpekçi’yi öldüren organize akıl, aynı amaçla Dink’i de öldürdü. Amaç farklı kesimlerin diyalog ortamının önünü kesmek. Dink’i yaşatmanın yolu demokrasiyi, barış ortamını geliştirmek, Türkiye’yi dünyasallaştırmak” dedi.

——————————————————————————–
BİA Haber Merkezi
19/01/2007 Tolga KORKUT
——————————————————————————–
BİA (İstanbul) – 78’liler Girişimi Türkiye Sözcüsü Celalettin Can, “70’li yıllarda Abdi İpekçi’yi kim, hangi amaçlarla yok ettiyse, bugün Hrant Dink’i de aynı güçler, aynı amaçlarla yok etti” dedi.

bianet’in görüştüğü Can, amacın Türkiye’de bir süredir ortaya çıkan farklı kesimlerin tartışma ve diyalog ortamının önünü kesmek, Türkiye’yi dünyadan koparmak, içe dönmüş, milliyetçi hezeyanlarla hareket eden bir ülkeye dönüştürmek olduğunu söyledi.

“Bu güçler, Kürt meselesinde, Kıbrıs meselesinde, AB süreci meselesinde, ABD’de gündeme getirilmeye çalışılan Ermeni soykırımı tasarısı meselesinde, en önemlisi Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde kriz yaratmak istiyorlar.”

Can: Dink tıpkı İpekçi gibi isabetli bir hedefti

Can, “Tüm bu sorunların içeriği göz önüne alındığında, Dink son derece tıpkı İpekçi gibi isabetli bir hedefti” dedi ve ekledi:

“Dink cinayetini planlayan ve uygulatan gücün herhangi bir güç olmadığını düşünüyoruz. İyi düşünen, planlayan, Türkiye’yi sistemli bir şekilde krize sürükleyip, faşizan ve milliyetçi eğilimi egemen kılmak isteyen son derece organize bir akıl olduğunu düşünüyoruz.”

Dink’i yaşatmak için diyalog ve barış ortamını geliştirmeliyiz

“Ancak Türkiye eski Türkiye değil” diyen Can, “Hrant Dink’i yaşatmanın en iyi yolu, Türkiye’de demokrasiyi, halklar ve farklı kesimler arasında diyalog ve barış ortamını geliştirmek ve Türkiye’yi dünyasallaştırmaktır” diye konuştu.

Can, “Türkiye’nin demokrasi güçleri bu olayı çözümleyip aydınlığa kavuşturacak, her şeye rağmen demokrasi mücadelesinin bedelsiz olmayacağı bilinciyle yoluna devam edecek cesarete, kararlılığa enerjiye sahiptir” dedi. (TK)

Yorumlar kapatıldı.