İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk kafası bu mu?

Güler Kömürcü

Bugün, Ankara’daki miyop siyasetten ilgimizi soğutup, Amerika’daki, uzaklardaki yakınlara bakacağız. Sizlere ibretlik bir durumdan bahsedeceğim, ‘ulusal itibarımız, ABD’de temsil hakkınıza olanlar adına bu konuyu yakından takibe almanız şart ey bilinçli okurum.

l 1979 yılında ABD’de yaşayan Türklerin haklarını savunmak ve Türkiye hakkındaki olumsuz düşünceleri ortadan kaldırmak amacıyla Amerika’daki tüm Türk kuruluşlarının bağlı bulunduğu organizasyon olan ATAA (Assembly of Turkish American Associations) kuruldu. Gelgelelim özellikle son 5 yıldır, ATAA içinde birileri, mesela Ermenilerin soykırım tezine karşı propaganda üretmek ya da Kürtlerin Türkiye hakkındaki karalama kampanyalarının önünü kesme lobi faaliyetleri yapmak veya ABD’deki Türk ve Türkiye çıkarlarını savunmak yerine, federasyon içinde, koltuk-bütçe-güç-bireysel menfaat kavgasına tutuşup, bizi dünyaya rezil etmeyi başarmış durumda.

l ATAA, kısa bir süre önce, Kasım 2006’da seçim yaşadı, yeni yönetimini belirledi, seçim kulis faaliyetlerinde üretilen dedikodularla tüm kirli çamaşırlarımızı ortaya dökmüş, aleyhimize çalışan malum güçlerin eline büyük kozlar vermiş durumdayız. Türk-Amerikan derneklerinin sanal ortamdaki forumunda tartışmaları okuyunca olayın vehametini, Türkiye’nin ABD’de tanıtımı adına ne derin ‘hançerleme’ olduğunu anlayacaksınız. Bu forumdan seçtiğim bazı mesajları sunuyorum;

‘Benim için en üzücü olay geçen seneki New York Federasyon balosunda, en başarılı “Türk” ödülünü alırken Bay A.E.’nin herkese “Türk olmaktan vazgeçiniz” önerisiydi. “Türkiye’de çok Türk var” demişti. Yani Amerika’da sanki Türk olmak başarısızlığa yol açıyor demek istiyordu. Bununla da “Türk Kafası” görüşü ortaya çıkmıştı, halbuki “Türk Kafası” olan herkes çok başarılı oluyor. ‘ Yazan; Tamer Özaydın.

‘Tamer Bey, Türk kafası yorumlamanıza katılamayacağım. O kafamızda bazı şeyler eksik olmalı ki hâlâ anavatanımız 3. dünya ülkesi. Yurtdışında Türk kafasıyla basarı yaşayanlar ise kendi bilgi kültürünü Amerikan toplumu ile entegre etmeyi becermiş kişiler.Yazan: Necla S.

‘Sayın ATAA Başkanı, ATAA’ya yakışmayacak bu çirkin sürtüşmelere lütfen son veriniz. Amerika’da yaşıyan Türkler huzur ve iş istiyor. Yazan, ÜLKER AKSU. Atacal Başkanı .

‘Ata Erim Bey’in (TADF Onursal Başkanı) 33. dereceden Mason olduğunu diğer yazıda belirtmemişler. Yazan; G.Y.

Ve aynı forumdan çarpıcı son yorum; ‘4 Kasım 2006 tarihinde Federasyon’da Yönetim Kurulu toplantısı yapılıyor. Aynı akşam Ata Erim, kendisi için “kayıtsız şartsız itaatta bulunacak” çanta ve sömürge derneklerinin başkanlarını evine davet ediyor-toplantı düzenliyor. Bazı dernek başkanlarının Federasyon’un Yönetim Kurulu toplantısına katılmalarını “dolaylı yoldan” engelliyor. Federasyon’da yolsuzluk veya usulsüzlük olması, ilk defa A.P ile mi başlamıştır, yoksa Ata Erim’in iplerini elinde tuttuğu bazı yönetimlerden bu yana farklı türlerde usulsüzlük süre gelmekte midir?

(Aynı kişinin yorumu devam ediyor) Federasyon’daki dernekler iki ayrı anlayışa sahiptir.1 – Her sene New York’ta yapılan Türk Günü Yürüyüşü için temin edilenlerden koparılacak olanlar ve Federasyon’daki temsili makamından dolayı Hükümet yetkilileri ile bulunulan yakınlaşmadan ötürü yatırım koparmayı, Türkiye’de “iş bitirmeyi” kafasına koymuş avanta Avniler. 2 – Amerika’da yaşayan Türkler arasında bir büyük çember yaratma amacı ile dernekçilik yapmayı, Türk ve Türkiye savunusunu, kişisel değil toplumsal çıkar olarak görenler. Federasyon’daki bu menfaatçi adamlar yüzünden, kol kola çalışması gereken ATAA ve TADF (Türk dernekleri) adeta düşman kuruluşlar gibi birbirinin aleyhinde bir politika yürütmektedir. Türk derneklerindeki koltuk kavgası-iç çekişme nedeniyle de biz Amerika’da yasayan Türkler ve dolayısıyla Türkiye’nin dış politikası en büyük zararı görmektedir. Olaylar Türklerin burada güçlenmemesi için tezgahlanmış karanlık komplolar. Bunların kendi aralarına seçmiş oldukları bazı adamlara çok dikkat edin. Ya Musevi Türk ya da Yahudi Lobisi veya Mason Localarına hizmet etme yemininde bulunmuş adamları alıyorlar. Müslüman Türk olmak suç çünkü. Bugün Kurban Bayramımızın 2. günü, ATAA’dan hâlâ bir bayram tebriği gelmedi. Fakat eminim ki birileri Washington’daki Yahudi dostlarını arayıp Hanukkah bayramını kutlamıştır. Şimdi bunlar gelmiş beni-Türkleri temsil ettiklerini söyleyecekler öyle mi? Yazan: Gusan Yedic.’

Vah Türkiyem vah… Konuyu dün Dışişleri Bakanlığımız’da önemli bir isme (bana gönderilen mesajları ekleyerek) ilettim, bu neyin lobi faaliyeti göreceğiz.

NOT: Bakan Nimet Çubukçu, dünkü yazımda yer alan, babasının geçmişte Erdoğan ile iş ortaklığı yaptığı kulislerinin doğru olmadığını notunu gönderdi. Bilginize.

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=63527,10,5

Yorumlar kapatıldı.