İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ YENİ YIL’A DUAYLA GİRDİ

 
Patrik II. Mesrob Hazretleri, Yılbaşı gecesini Mutafyan, Malhasyan, Karagöz ve Yanar ailelerinin üyeleriyle geçirdi. Patriklik binasının yemek odasında hep birlikte alınan akşam yemeğinden sonra, saat 23:45’te, Patrik Hazretleri, Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Patriklik Merkez Kilisesi’ne girdi. Saat 23:55’te, Patrik Hazretleri, geleneğe uyarak, “Park i partsunıs Asdudzo” (En yücelerde Allah’a izzet, ve yeryüzünde razı olduğu insanlara selâmet) ilahisini söylemeye başladı. Bu ilahi, İncil’e göre ilk olarak melekler tarafından Beytlehem semalarında söylenmişti (Luka 2: 14). Bu ilahi söylenirken, saat tam 24:00’te Merkez Kilise’nin çanları coşkuyla çalarak Yılbaşı’nı müjdelediler.

İlahi bittikten sonra, Patrik Hazretleri, cemaat üyeleri, hayırsever kişiler, 2006 yılında yaşamını yitirenler, hastalar, Eçmiyadzin Katolikosluğu, Kilikya Katolikosluğu, Kudüs Patrikliği, İstanbul Patrikliği, Ermeni Kilisesi’nin ruhani önderlikleri, rahip toplulukları için ayrı ayrı dua ve dileklerde bulundu.

Daha sonra kiliseyi dolduran cemaat üyelerine dönen Patrik Hazretleri, Ermeniler’de bereket simgesi olan narları kutsadı. Merkez Kilise’deki kısa ayin, Rabb’in Duası ve Son Kutsama ile sona erdi. Patrik Hazretleri, kilisede bulunan cemaatle tek tek selamlaştı ve kendilerine Mutlu Yıllar, sağlık ve başarılar diledi. 

Patrik Hazretleri, saat 00:45’te Sepetçiler Kasrı’na (şimdiki Hammam) giderek, YERİD Ermeni Patrikliği Gençlik İşleri Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Yılbaşı gençlik partisine uğradı ve gençlerin Yeni Yılı’nı kutladıktan sonra Kumkapı’ya döndü. 

http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001761&Lang=TR

Yorumlar kapatıldı.