İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’a “Sertab” notası

27 Aralık 2006

Uğur ERGAN / ANKARA

Türkiye, Sertab Erener’in orkestrasında yer alan Ermeni kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı piyanist Burak Bedikyan’ın Bakü Havaalanı’nda uzun süre alıkonulup sınır dışı edilmesi nedeniyle Azerbaycan’a çifte nota verdi.

Dışişleri Bakanlığı Ankara’da Azerbaycan Büyükelçiliği, Bakü’de de Türkiye Büyükelçiliği üzerinden verdiği notalarda, Türk vatandaşı olan ve T.C. pasaportu ile Azerbaycan’a giriş yapmak isteyen Bedikyan’a yapılan muamelenin “kardeş iki ülke” ilişkilerine uygun bir tutum olmadığını dile getirdi.

Azeri tarafı sınır dışı kararına gerekçe olarak Bedikyan’ın Azerbaycan’a vizesiz gelmesini gerekçe gösterdi. Ancak Türk vatandaşlarının Azerbaycan sınırında vize alma olanağı bulunuyor. Azeri yetkililer, Bedikyan’ın konser sırasında anons edilmesi durumunda, Ermeni ismi olması nedeniyle konserde bir olay çıkmasından endişe edildiği görüşünü de savundular. Piyanist Bedikyan, Bakü Havaalanı’nda alıkonulduğu sırada Azeri sınır güvenlik yetkililerinden kötü muamele gördüğünü iddia etmişti.

Bu arada Sertab Erener, Bakü programına devam ediyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5681654.asp

Yorumlar kapatıldı.