İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler de atağa kalktı!

 
Rumların AB sayesinde her istediğini yaptırdığını gören Koçaryan sınır açtırmak için harekete geçti.

——————————————————————————–

AKP hükümetinin AB ile ilişkilerdeki teslimiyetçi tutumu, Ermenistan’ın da iştahını kabarttı. Bağımsızlık bildirgesinde Türkiye’den açıkça toprak talebinde bulunan Ermenistan’ın Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Savunma Bakanı Serge Sarkisyan imzasıyla The Wall Street Journal’da mektup yayınlatarak, “Soykırım önşart haline getirilmeden diplomatik ilişki kurmak istiyoruz” dedi.

Karabağ işgalinden söz etmedi
Rumların, AB sayesinde Türkiye’ye her istediğini yaptırdığını gören ve bu fırsatı kaçırmak istemeyen Sarkisyan, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’yle yürüttüğü müzakereler, insanlarımız için uzun zamandır beklenen fırsatı sağlar. Türkiye, Ermenistan sınırını açarsa ülkem Avrupa’ya daha yakın olur” dedi. Ermenistan’ın dostluk mektubunda, topraklarını işgal ettiği Azerilerle ilgili tek satır yoktu.

Ermeniler de atağa kalktı!
Rumların AB aracılığıyla kopardağı tavizler Ermenileri de harekete geçirdi. Türk-Ermeni ilişkileri Avrupa Birliği sürecinde dikkate alınması gereken önemli unsur” diyen Ermenistan Savunma Bakanı “Ön koşulsuz diplomatik ilişkiye hazırız” mesajı gönderdi.

AKP Hükümeti’nin tavizkar tutumu Ermenileri de cesaretlendirdi. Rumların AB aracılığıyla, Ankara’ya her istediğini dayattığını gören Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, toprak koparmayı amaçladığı Türkiye’ye dolaylı olarak “diplomatik ilişki başlatalım” mesajı gönderdi. Ermenistan Savunma Bakanı Serge Sarkisyan, The Wall Street Journal’da yayımlanan mektubunda “Soykırım önkoşul haline getirilmeden Türkiye ile diplomatik ilişki kurmak istiyoruz” teklifini sundu. Mektubunda, “Geleceğe bakmak istiyorum” diyen Ermenistan Savunma Bakanı Serge Sarkisyan, “Umut ediyorum ki Türkiye’nin Avrupa Birliği’yle yürüttüğü müzakereler, insanlarımız ve bölgemiz için uzun zamandır beklenen fırsatı sağlar” diye yazdı.

“Türk-Ermeni ilişkileri ve soykırım, elbette Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde dikkate alınması gereken önemli unsurlar. Geçmişi hatırlamak ve insanlığa karşı bu tür suçlar işlenmemesini sağlamak önemli” diyen Sarkisyan “Ancak Türkiye’yle gelecekteki ilişkiler açısından çok açık bir pozisyondayız. Türkiye’yle diplomatik ve diğer ilişkilere hiçbir ön şart olmaksızın başlamayı hoş karşılamalıyız. Diplomatik ilişkilerin başlaması soykırımın tanınması konusuna bağlı olmamalı” ifadelerini kullandı. Ermenistan’ın Avrupa Birliği ile de sıkı bir işbirliği yapmak istediğini belirten bakan, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile Ermenistan ilişkilerinin düzelmesi için daha fazla rol üstlenmesini beklediklerini yazdı. Sarkisyan “Türkiye, Ermenistan sınırını açarsa küçük ülkem jeopolitik açıdan Avrupa’ya daha yakın olur” dedi. Sarkisyan, “Türkiye ile sonsuza dek düşman olamayız, bunun gereği ve anlamı yok. Gelecek için ilerlemeliyiz” diyerek mektubunu bitirdi.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/newsdetail.asp?NewsID=4700

Yorumlar kapatıldı.