İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’da başka Vatikan’da başka

VATİKAN
Papa 1. Benedikt, Vatikan’da yaptığı açıklamada, Müslüman dünyasını insan hakları ve dini özgürlükleri, geçmişte Kilise’nin yapmaya itildiği şekilde kabul etmesini istedi. Türkiye’ye yaptığı kritik ziyarette daha önce Peygamber Efendimiz’e ve İslam’a yönelik söylediği kötü sözlerin etkisini silmek için, Müs lümanlara ve İslam’a övgüler düzen Papa, Vatikan’da yine bildiğini okumaya başladı. İstanbul’da İslam dininin kardeşlik ve barış dini olduğunu dile getiren Papa 16. Benedikt, “Katolik Kilisesi Hükümeti’ önünde yaptığı açıklamada, “Müslüman dünyasının önünde bugün özellikle acil bir görev bulunuyor’ diyerek bunun “Aydınlık çağından’ itibaren Kiliseye dayatılanla çok benzer bir durum olduğunu kaydetti. Papa, inananların “Tanrıyı kamu yaşamından dışlayan pozitivist akıl dikatörlüğüne karşı koyması’ gerektiğini belirtirken, bunu yaparken de “gerçek aydınlık fetihler olan insan hakları ve özellikle iman özgürlüğü ile uygulamasını kabul etmesi’ çağrısında bulundu.
‘OTANTİK BİR DİN’

Papa, bu değerlerin “otantik bir din için esas unsurlar’ olduğunu kaydetti. İslam dünyasına ilişkin 3 ay önce yaptığı açıklama ile kriz yaratan Papa, Türkiye ziyaretinden sonra yaptığı bu açıklamada, “akıl ve iman, özgürlük ve din arasın bir sinerji için’ ve “şiddete karşı koyan’ Müslüman inancını esas alan herkesle dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Enerji dünyası diken üstünde

Hassas dengeler üzerine kurulu uluslararası enerji piyasaları, Türkmenbaşı’nın ölümünden sonra, dünyadaki üçüncü büyük doğal gaz rezervlerine sahip Türkmenistan’daki gelişmelerden olumsuz etkilenmemek için azami çaba gösteriyor.

http://www.yenisafak.com.tr/dunya/?t=23.12.2006&q=1&c=4&i=20879&%DDstanbulda/ba%FEka/Vatikanda/ba%FEka

Yorumlar kapatıldı.