İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hayatı kolaylaştıran tavşancık

Fransa’da yeni piyasaya çıkan Nabaztag, e-postalarınızı veya cep telefonu mesajlarınızı yüksek sesle okuyor. Adı ‘tavşan’ anlamına gelen bu sevimli aletin meraklısı çok fazla.

Sanal ortamda kendini yalnız hissedenlerin derdine Nabaztag derman oluyor. İlk olarak Fransa’da piyasaya çıkan bu sevimli alet, e-postalarınızı ve cep telefonu mesajlarınızı okuyor, hava ve yol durumunu bildiriyor, üstelik bir de yapmanız gerekenleri hatırlatıyor. Kablosuz internet teknolojisi sayesinde tüm bunları yapan Nabaztag, özellikle sanal âlemde hayatını sürdürenlerin gözdesi oldu.

24 SAAT YANINIZDA
Nabaztag, Ermenice ‘tavşan’ anlamına geliyor. Zaten yaratıcısı da Ermeni asıllı bir Fransız olan Rafi Haladciyan. Bu sevimli tavşanın hayatınızı kolaylaştırmasının yanı sıra başka meziyetleri de var. Örneğin kulaklarını oynatarak dans ediyor, renk değiştiriyor, şarkı söylüyor. Günün 24 saatini onunla birlikte geçirebilirsiniz. Kahvaltı için sizi kaldırır, günlük gazetelerinizi ve takip ettiğiniz blogları okur. 23 santimetre boyundaki bu sevimli tavşan, ‘akranlarıyla’ arkadaş bile olabiliyor. Böylece birbirleriyle iletişim kurabiliyorlar. Avrupa’da şimdiden pek çok Nabaztag grubu oluşmuş durumda. Bu sevimli tavşanın sahipleri bir araya gelip yeteneklerini paylaşıyor. Türkiye’de henüz Nabaztag’ın satışı yapılmıyor, ama Avrupa’da fiyatı220 YTL civarında. (Ayrıntılı bilgi için www.nabaztag.com) 

http://www.sabah.com.tr/cp/gnc129-20061223-101.html

Yorumlar kapatıldı.