İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İlk ve Her Karşılaşmada “Merhabarev”!

——————————————————————————–
BİA Haber Merkezi
05/12/2006
——————————————————————————–
BİA (İstanbul) – Türkiye’den ve Ermenistan’dan beşer fotoğrafçının ortak çalışması, Merbarev İstanbul-Erivan Fotoğraf Sergisi Karşı Sanat Galerisi’nde dün açıldı.

Serginin adı Türkçe’de ve Ermenice’de selam anlamına gelen (Merhaba – Barev) sözcüklerin bileşiminden oluşuyor.

Fotoğrafın evrensel dilini kullanarak ilk kez bulundukları İstanbul ve Erivan’da gördüklerini yansıtmayı amaçlayan iki ülkenin fotoğrafçıları, serginin adını ‘MerhaBarev’ koyarak, ilk karşılaşmada ve her karşılaşmada söze bir selam kelimesiyle başlamanın önemine dikkat çekmeyi istediklerini söylüyorlar.

Türkiye’de ve Ermenistan’da varolan önyargılar ve diyalog eksikliği nedeniyle giderek büyüyen problemlerin, ilişkilerin normalleşmesiyle daha kolay çözüm yoluna gireceğini düşündüklerini ifade eden fotoğrafçılar, çektikleri fotoğraflar aracılığıyla iki kentten, Erivan ve İstanbul’dan gözlemlerini yansıtıyorlar.

Sergide Narphotos fotoğraf grubundan Özcan Yurdalan, Serra Akcan, Mehmet Kaçmaz, Kerem Uzel, Tolga Sezgin ve Ermenistan’dan Patker Photo grubundan Ruben Mangasaryan, Karen Mirzoyan, Anahit Hayrapetyan, Nelli Şişmanyan, German Avagyan’ın çektikleri toplam 18 bin kare içerisinden seçtikleri 130 fotoğraf yer alıyor.

Fotoğrafçılar yaşadıkları kentleri birbirlerinin gözlerine emanet ettiler. Türkiyeli fotoğrafçılar, bu yıl 3-11 Mayıs’ta Erivan’ı fotoğrafladı. Ermenistan’dan gelen fotoğrafçılar da 26 Haziran-3 Temmuz arasında İstanbul’u.

Her iki grup kültürel ve coğrafi olarak çok yakın oldukları halde, bir o kadar da yabancı oldukları iki kentte bulundukları günler içinde, insanları olabildiğince tanımaya ve anlamaya çalıştı.

Yüzeysel görüntünün ötesini görmeye, toplumsal yaşamın farklı noktalarını göstermeye çalışan fotoğrafçılar; iki kentin ortak mekanları, mimari, alışveriş, din, spor, eğlence, eğitim, törenler gibi birçok başlıkta fotoğraf üretti.

22-29 Ekim tarihlerinde Erivan’da açılan sergi, İstanbul’un ardından, Fransa, İtalya, Almanya, Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde turneye çıkacak. Sergi 23 Aralık’a kadar İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Karşı Galerisi’nde görülebilir. (KÖ) 

http://www.bianet.org/2006/12/05/88608.htm

Yorumlar kapatıldı.