İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa ayağının tozuyla eleştirdi…

AA – VATİKAN – Papa 16. Benediktus, Türkiye ziyareti dönüşü dün Vatikan’da halka seslenirken Türkiye’ye hem teşekkür etti hem eleştirdi.
Papa, ‘geleneksel konukseverlikleri için’ Türk halkı ve makamlarına teşekkür ederken Türkiye topraklarında Katolik cemaatinin ‘hiç de kolay olmayan koşullarda’ yaşadığını da belirtti.
Papa dün Angelus duası nedeniyle Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan Katoliklere seslenirken, Türkiye ziyaretine şöyle değindi:
“O seyahatte, tüm Hıristiyanların dualarının bana yoldaş ve refakatçi olduğunu duyumsadım. Hepinize nazik teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki çarşamba, genel kabul merasiminde o unutulmaz ruhani ve irşat deneyiminden daha ayrıntılı biçimde konuşma olanağım olacaktır. Bu vesileyle, seyahatimi organize etmiş olanların tümüne ve de bunun barışçıl ve semereli geçmesine muhtelif biçimlerde katkıda bulunmuş herkese yeniden şükranlarımı sunuyorum. Beni geleneksel konukseverlik ruhuna yaraşır biçimde karşılamış olan Türk yetkilileri ve dost Türk halkını da bu çerçevede anmak istiyorum.”
Papa 16. Benediktus, İzmir ve İstanbul’da yapılan çeşitli ayinlerde bir araya gelme olanağı bulduğu Katolikler hakkında da şöyle konuştu:
“Özellikle de Türkiye topraklarında yaşamakta olan Katolik cemaatini sevgiyle anmak istiyorum. Bu pazarla birlikte Adventus Yortusu’na girerken, orada hiç de kolay olmayan koşullarda yaşayan kardeşlerimiz ve bacılarımızla seyahat vesilesiyle buluşma ve ayin yapma olanağı bulmuş olduğumu da belirtmek isterim. Onlar, muhtelif uyruklardan oluşan, heyecanları ve imanlarıysa güçlü olan küçük bir sürü konumundalar. Adventus deneyimini de güçlü bir biçimde umut içinde yaşıyorlar.”

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=206392

Yorumlar kapatıldı.