İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler’in 20 milyon dolar talebi!

Ruhat Mengi 

Siyasetçi ve yazar Bülent Akarcalı eksik olmasın “Ermeni soykırım iddiası”nı çürüten bilgi ve belgeleri bulup çıkarmakta esaslı bir uzman ve zaman zaman bunları bana da gönderme nezaketi göstererek yararlanmamı sağlıyor.

Geçen hafta gönderdiği mektupta da gerçekten çok önemli bir bilgi var. Özellikle “İddiayı kabul edelim gitsin, biz Osmanlı döneminden sorumlu değiliz” şeklinde düşünenlerin tekrar düşünmesini sağlayacak bir bilgi.

Kabul etmek tarihe, gerçeklere saygısızlık olacaktır o ayrı bir konu zaten ama öncelikle karşımızdakilerin Türkiye’ye soykırımcı damgası vurmaktan başka emelleri de olduğunu anlamamız gerekiyor.

Avrupa Ermeni Federasyonu, Deutsche Bank’a Brüksel’den Avrupalı liderlere de gönderdiği bir çağrı yapmış. “1915 ile 1923 arasında Osmanlı tarafından yok edilen Ermeni nüfusunda Deutsche Bank’ın ‘soykırım kurbanlarının paralarına ve değerli eşyalarına kanunsuz olarak el koymakla’ önemli bir rol oynadığını, o dönemde Osmanlı İmparatorluğu’ndaki Ermeniler’in bu Alman şirketinde 20 milyon dolardan fazla parası olduğunu ve bu paranın soykırım kurbanlarının mirasçılarına iade edilmediğini” söyleyen ve bugün ödenmesini talep eden bir çağrı.

Sonunda da Deutsche Bank’ın sorumluluğu kabul etmesi ve o ailelerden çalınan paraları iade etmesi tekrarlanıyor.

Ermeniler’in, bizim entel takımının da destek verip papağan gibi tekrarladığı “tarihle yüzleşme”yi kendileri yapmadan, soykırımı nasıl ıspatladıklarını (!) dünyaya ve bize anlatmadan Türkiye’den “kabul” isteklerinin nereye varacağını somut olarak görüyor muyuz acaba?

Kimbilir Türkiye’den kaç MİLYAR dolar ve ne kadar TOPRAK talebi gelecek arkadan…

Tabii onların plânlarına göre… Türkiye var olmayan ve kanıtlanmayan bir suçlamayı sonsuza kadar kabul etmeyecektir. Umalım da Avrupa ülkelerine sırayla kabul ettirip işi toplu baskıya çevirmesinler.

Türk Hükümeti, yaptıkları “kitlesel kırım” nedeniyle Fransa’dan özür isteyen Cezayir’e “Babanın hatası için oğul özür dilemez” cevabını veren Sarkozy’i hatırlatmak ve aldıkları kararın yanlışlığını vurgulamak için ne bekliyor acaba?

Sayın Bülent Akarcalı’ya teşekkür ediyorum.

Yine alt sıralara düşen ve “tıklamanızı” bekleyen “ermeni sorunu” sitemizin adresini tekrarlıyorum:

http://www.ermenisorunu.gen.tr/english/intro/index.html

http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=28.11.2006&Newsid=95091&Categoryid=4&wid=4

Yorumlar kapatıldı.