İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DEUTSCHEBANK BÜYÜK FET KURBANLARINI SOYUP SÖMÜRDÜ

 

Banka Ermenilere ait varlıkları geri vermek zorunda

Avrupa Ermenileri Federasyonu Merkezi’nden (AEF) aldığımız bilgiye göre; AEF Büyük Afetten kurtulmuş olanlara, hukuk kuruluşlarına, Avrupa siyasi liderlerine ve tüm AB vatandaşlarına, Almanya’nın tanınmış finans kurumu ‘Deutsce Bank’ı, 1915’ten günümüze dek anti-Ermeni suçlara ortak olma suçlaması çağrısında bulundu.

Amerikan ‘New York Life’ Sigorta Şirketi ve Fransız AXA Şirketinin olduğu gibi DeutscheBank’ın da 1915-1923 yıllarında Büyük Soykırım kuurbanlarının varlıklarını iç ettiği ve Ermeni milletinin parçalanmasına katrkıda bulunduğu açıklığa kavuşurken, yapılan hesaplamalar, o dönem Osmanlı İmparatorluğunda yaşayan Ermenilerin Alman bankalarında 20 milyon doladan fazla varlıklarının olduğunu göstermekte.

1915-17 yıllarında Berlin-Bağdat (Bagdad Bahn) demiryolu inşaatında Ermenileri kötü şartlarda köle gibi sömüren DeutscheBank, daha sonra inşaatta çalışan Ermenileri Suriye çöllerinde katletti.

DeutscheBank aleyhine dava süreci başlamış olup, AB kuruluşlarından ve şahıslardan, bankanın halihazırdaki başkanı Jozef Akerman’ın ifade ettiği gibi ‘sosyal banka olarak yükümlülüklerini yerine getirmesi’nin talep eedilmesi istenmekte.

Bankaya www.deutschebankprotest.eu yoluyla faks veya Dr. Josef Ackermann, Deutsche Bank AG, Taunusanlage 12, 60262 Frankfurt am Main, Germany adresine mektup yollanabilir.

http://www.azg.am/?lang=TR&num=2006112403

Yorumlar kapatıldı.