İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ARA ABRAHAMYAN: ‘BİR ERMENİNİN ÖLDÜRÜLMESİ BİLE FAZLA’

Dünya Ermeni Kongresi (DEK) ve Rusya Ermenileri Blğ. (REB) Bşk. Ara Abrahamyan, Ermenistan Yazarlar Blğ.’nde (EYB) düzenlenen genişletilmiş oturuma katılırken, olanakları ölçüsünde birkaç yıldır EYB’ye katkıda bulunduklarını belirtirken, EYB Bşk. Levon Ananyan, Ara Abrahamyan’ın bağışlarıyla işleyen Ermeni Edebiyatı Fonu’nun (EDF)halihazırdaki durumu ve hesaplara ilişkin bilgi verdi.

EDF’nun halihazırda 300 000 dolar tutaında bir fon olduğu, bunun 40 bin dolarının farklı sorunları çözmek üzere harcandığı ifade edilirken, Ara Abrahamyan, önümüzdeki yıl Fon için düzenlenecek bağış kampanyasına 50 bin dolar katkıda bulunacaklarınbı belirtti.

DEK ve REB Başkanı Ara Abrahamyan, REB’in Rusya sathında 340 branşı olduğunun altını çizerken, Rusya Federasynu’nda vulu bulan ve Ermenilerin de maduru oldukları öldürme olaylarına ilişkin olarak, eylemlerin Ermenilere karşı düzenlenmediğini, Kafkasyalıların faşist ve benzeri düşüncleri taşıyanların kurbanları olduklarını kaydederek ‘Bir Ermeninin öldürülmesi bile fazladır’ dedi. Abrahamyan ilgili vakalarda REB’in olayları takipçisi olduğunun da altını çizerken, madurlara, hukuki yardım dahil olmak üzere yardım etmekte olduklarını da söyledi.

Etkinlikte, EYB Başkanı Levon Ananyan, yazarları bir araya getirmek, edebi organizasyonlar ve 60. yaşgünü vesilesiyle Ara Abrahamyan tarafından Gümüş Yıldız nişanıyla da taltif edildi.

Ağavni Harutyunyan 

http://www.azg.am/?lang=TR&num=2006112101

Yorumlar kapatıldı.