İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ARKADİ HUGASYAN: ‘KARABAĞ HALKINI AZERBAYCAN’IN ASKERİ TEHDİTLERİYLE KORKUTAMAZSIN’

Karabağ devlet başkanı Arkadi Hugasyan, Detroit’te Mişigan eyaleti ABD Kongre üyesi Joe Nolenberg’le buluşmasında, Dağlık Karabağ (DK) sorunu ve DK sosyo-ekonomik gelişimine ilişkin sorunları değerlendirdi. Hugasyan, ABD Kongresi Ermeni dostları grubu eşbaşkanı olan Nolenberg’i tekrar seçilmesinde ötürü de kutlarken, Nolenberg bundan sonra da DK sorunuyla ilgileni devam ettirmeye hazır olduğunu kaydetti.

Dağlık Karabağ Devlet başkanlığı Enformasyon bl.’nden verilen bilgide A. Hugasyan, Detroit Ermeni toplumu temsilcileriyle buluştu ve onara Karabağ’a destek olma çağrısı yaptı. ‘Karabağ halkını Azerbaycan’ın askeri tehdidiyle korkutamazsın’ açıklamasında bulunan Hugasyan, Karabağ Savunma Ordusu ve Karabağ halkının Karabağ’ın bağımsızlık ve özgürlüğüne yöneli herhangi bir harekete, gerekli yanıtı vermede eskiden olduğu gibi şimdi de hazır olduğunu belirtti.

11 Kasım’da Boston’da bazı Ermeni hayırseverlerle de buluşan Hugasyan , Amerikan Ermeni Kongresi İcra Direktörü Carolin Mugar’la da, Karabağ’da gerçekleştirilen farklı insani ve yatırım projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hugasyan, Boston Ermeni toplumuyla buluşmasında, 23 Kasım’da gerçekleştirilecek teletona aktif katılım için çağrıda da bulundu.

Hugasyan’ın Los Angelos’ı da ziyareti beklenmekte.

http://www.azg.am/?lang=TR&num=2006111502

Yorumlar kapatıldı.