İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım tasarısı sıkıntısı

Ümit Enginsoy
NTV-MSNBC
Güncelleme: 07:30 TSİ 13 Kasım 2006 Pazartesi
WASHINGTON – ABD seçimlerinde Demokrat Parti’nin, hem Temsilciler Meclisi’nde, hem de Senato’da denetimi ele geçirmesi, bir soykırım tasarısının Kongre’den geçmesine ilişkin kaygıları artırdı.

Başkan Bush yönetimi yetkilileri de, Kongre’nin denetiminin Demokratlar’a geçmesinin ardından Cumhuriyetçi Başkan Bush yönetiminin, bir soykırım tasarısının Kongre’de kabulünü önleyemeyebileceğini kabul etti.

Küçük bir grup gazeteciye konuşan ABD Dışişleri’nin üst düzey yetkilisi Matt Bryza, Bush yönetiminin, her durumda, yeni bir Ermeni soykırımı tasarısına güçlü şekilde karşı çıkmayı sürdüreceğini söyledi.

Ancak Bryza, Demokratlar’ın seçim zaferiyle birlikte siyasi gerçeğin değiştiğini ve çıkacak sonucun şimdiden tahmin edilemeyeceğini anlattı.

Temsilciler Meclisi’nin başkanlığına getirilmesi beklenen Demokrat milletvekili Nancy Pelosi, yeni Kongre’de soykırım tasarısının benimsenmesini destekleyeceğini açıklamıştı.

Yeni Kongre’nin Ocak’ta açılmasının ardından yeni soykırım tasarılarının, Kongre’nin her iki kanadına sunulması bekleniyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/390530.asp

Yorumlar kapatıldı.