İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Polonya: Erivan’la arada köprü olalım

CENK BAŞLAMIŞ Moskova

Polonya, aralarında normal ilişki kuruluncaya kadar Türkiye’yi Ermenistan’da, Ermenistan’ı Türkiye’de temsil etmeye hazır olduğunu bildirdi.
Erivan’ı ziyaret eden Polonya Parlamento Başkanı Bogdan Borusevicz, Ermeni meslektaşı Tigran Torosyan’la yaptığı görüşmede, “Türk-Ermeni sınırının kapalı olmasına ve aralarında diplomatik ilişki bulunmamasına rağmen Türkiye’nin Ermenistan’da, Ermenistan’ın da Türkiye’de çıkarları var. Sorunları çözmek için siyasi niyet ve kararlı adımlar lazım. Diplomasimiz Türkiye’de Ermenistan’ın, Ermenistan’da da Türkiye’nin çıkarlarını temsil etmek için öneride bulundu. Şu anda bunun cevabını bekliyoruz” dedi.

Erivan: Temas sıkıntımız yok
Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Polonya’nın önerisini olumlu karşıladıklarını söyledi, ancak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı bünyesinde İstanbul’da bir temsilcilik bulundurduklarını belirterek, “Türkiye ile temas kurma konusunda sıkıntı çekmiyoruz” dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Ankara ile Erivan arasında bazı konularda devreye girebileceklerini söylemişti.

http://www.milliyet.com.tr/2006/11/11/dunya/dun01.html

Yorumlar kapatıldı.