İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN VE TÜRKİYE ARACISIZ KALMAZ

Resmi bir ziyaretle Ermenistan’da bulunan Polonya Senatosu başkanı Bogdan Boruseviç, ziyareti sonunda Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Dikran Torosyan’la ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin ErmeniTürk ilişkilerinin düzenlenmesi konusunda aracı olmaya hazır olduğunu ve Ermeni tarfında pozitif yaklaşım lduğunu kaydetti.

Boruseviç, her iki ülke arasında diplomatik ilişkiler olmamasına, sınırların kapalı olmasına rağmen, Ermenistan’ın komşularıyla ilişki konusunda büyük adımlarlar atmayı denediğini ve küçük adımlar siyasetinin zorunlu olduğunu belirtti.

Polonya Senatosu başkanı, ‘Ermenistan için sınırın kapalı olmasının sonucunun Türkiye’den daha ağır olduğunu, bunun Ermenistan için ilkesel önemni olduğunu, Türkiye içinse lokal, yerel önem taşıdığını’ kaydederken, Polonya-Türkiye iyi ilişkilerinin varlığının altını çizerek, önerilerinin değerlendirileceği yönünde umudunu belirtti.

Ermenistan dışişleri bakanı Vartan Oskanyan, Polonya’nın ilgili önerisini, iki ay önce dışişleri bakanlıkları düzeyinde yaptığını, Ermenistan tarafının ön yanıtının olumlu olmasına rağmen, Türkiye’den herhangi bir yanıt alınamadığını söyledi. Oskanyan Ermenistan’ı artk sadece somut, işlevsel ve verimli adımlardan yana olduğunun da altını çizdi.

Nana Petrosyan

http://www.azg.am/?lang=TR&num=2006110802

Yorumlar kapatıldı.