İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vakıflar Yasa Tasarısı gündemde

Milletvekillerinin uzun süren bayram tatilinin ardından Meclis, yarın yeniden çalışmalarına başlıyor. Yeni haftada ele alınacak en önemli düzenleme kamuoyunda tartışma yaratan Vakıflar Yasa Tasarısı olacak.

Ramazan Bayramı tatili sonrası geçtiğimiz perşembe günü toplanamayan TBMM Genel Kurulu çalışmalarına bu hafta yoğun bir tempoyla başlayacak.

Hafta başında önce AKP, CHP ve Anavatan partilerinin meclis grup toplantıları yapılacak.

Grup toplantılarında genel başkanlar Türkiye’deki son ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirecekler.

Genel Kurul’un ele alacağı en önemli düzenleme ise bir süredir kamuoyunda tartışma yaratan Vakıflar Yasa Tasarısı olacak.

CHP’nin bir çok maddesine karşı çıktığı tasarı, temel kanun olarak dört bölümde ele alınacak.

Çarşamba günü Vakıflar Kanunu Tasarısı’nın görüşmeleri tamamlanırsa, perşembe günü, görüşmeleri daha önce yarım kalan Tohumculuk Kanunu Tasarısı’na geçilecek.

2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın tümü üzerindeki görüşmeleri de perşembe günü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başlayacak.

Bütçe görüşmelerinin iktidar ile muhalefet milletvekilleri arasında sert tartışmalara yol açması ve görüşme takviminin iki haftayı geçmesi bekleniyor.

Adalet Komisyonu ise, Türk Ceza Kanunu’na uyum amacıyla hazırlanan ve çeşitli kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifinin görüşmelerine salı günü devam edecek. 

http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=252224

Yorumlar kapatıldı.