İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MESROB II: “KAYSERİ’DE NE OLUYOR?”

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Anadolu Ajansı tarafından Ramazan Bayramı’nda tüm basın organlarına dağıtılan ve “Kayseri Ermeni Kilisesi’nde Bayrak Krizi” konulu haber hakkında şu yorumda bulundu:

“Kayseri’deki bir dizi garip olay bizleri kaygılandırmaktadır. Bilindiği üzere kısa bir müddet önce kimliği belirsiz kişiler Kayseri’deki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin kapısına ateş etmiş, daha sonra mermi izlerinin görülmemesi için kapının bir bölümü yenilenerek değiştirilmişti.

Bu kez de Ramazan Bayramı vesilesiyle düzenlenen Kapadokya gezisi çerçevesinde aynı kilisede, Peder Antreas Hagopyan önderliğinde yapılan ayin esnasında, ikinci bir bayrak asılmadığı gerekçesiyle bir “bayrak krizi”nin yaşandığı gazete haberlerinde yer almıştır.

Bu olay İstanbul’dan Kayseri Kilisemize ziyarete giden insanlarımıza yapılan provokatif bir taciz olayıdır.

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin tarihi merkez binasında ve ülkemizde sayısı sadece 42’ye düşen kiliselerimizde, Bayrak Kanunu’nun işaret ettiği tatil ve ulusal bayram günlerinde, yine yasada belirlenen sürelerde bayrak çekilmektedir. Ne zaman ve nerelere Türk bayragi çekileceği kanunla belirtilmiştir.

Kiliselerde asılan bayrakları yeterli görmemek ve ikinci bir bayrak asılmasında ısrarcı olmak yasaya aykırı olmak bir yana, aynı zamanda azınlık cemaatleri üzerine uygulanan gereksiz ve anlamsız bir baskı olmaktadır. Kayseri Kilisesi’ndeki ayin esnasında orada bulunan Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin davranışı da anlaşılır olmaktan uzaktır. Hangi kurum, hangi şirket iki bayrak asmaktadır ki, yasaya uygun bayrak asan Türkiye Ermenileri suçlu gibi teşhir edilmektedir?

Eskiden çok hoşgörülü bir kentimiz olan Kayseri’de körüklenmekte olduğunu gözlemlediğimiz bu ayırımcı tutumu ülkemiz vatandaşlarının birliği ve beraberliği açısından gayet zararlı ve sakıncalı buluyoruz.” 

http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001679&Lang=TR

Yorumlar kapatıldı.