İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABDULLAH GÜL’E GÖRE RUSYA, ERMENİSTAN VE TÜRKİYE ARASINDA ARACI ROLÜ OYNUYOR

1 Kasım’da Moskova’da gerçekleşen Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Kuruluşu olağan oturumuna katılan Türkiye Dışişleri bakanı Abdullah Gül, Rusya Fed. Dışişleri bakanı Sergey lavrov’la buluştu. CNN-Turk’ün verdiği bilgiye göre, buluşma sonunda Gül, Rusya dışişleri bakanı Lavrov’un, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde aracılık rolü oynamaya hazır olması yönündeki teklifini vurgularken, Kıbrıs sorununun BM inisiyatifiyle çözülmesi konusunda Rusya’nın Türkiye’yle hemfikir olduğunun altını çizdi.

Gül açıklamasında ‘Biz sorunun BM zemininden AB zeminine kaydırılması yönündeki Rum taktiğini kabul edilemez bulmaktayız. Rusya bu anlamda bizim görüşümüzü tamamıyla desteklemektedir. Başkan Putin ve sorumlu Rus görevliler, ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle rusya’nın ticari ilişkilerinin artırılması ve geliştirilmesi yönünde kararlılık göstermekteler’ dedi.

Abdullah Gül gazetecilerin sorduğu bir soruyu yanıtlarken, görüşmede Ermeni sorununun da gündemde değerlendirildiğini, ortak komisyon oluşturulması yönündeki Türk teklifine Lavrov’un da ilgi gösterdiğini ve yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ettiklerini de kaydetti. 

http://www.azg.am/?lang=TR&num=2006110301

Yorumlar kapatıldı.