İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

OYAK´ın milliyetçiliği lafta

Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasayı onaylaması nedeniyle Türkiye ile Fransa arasındaki gerginlik sürerken, OYAK’ın milliyetçiliği de sadece lafta kaldı. Fransız otomotiv devi Renault ve dünyanın önde gelen Fransız sigorta şirketi AXA ile çok yönlü ortaklık ilişkisi bulunan Oyak Holding, haftalardır yükselen boykot çağrılarına cevap vermezken boykotu da “uluslararası racona ters gelir” şeklinde yorumladı.

FRANSA İLE GENİŞ ORTAKLIK

Erdemir gibi özelleştirme ihalelerine girerken “varlıklarımızın yabancıya mı gitmesini istiyorsunuz” şeklinde milliyetçi çıkışlar yapan Oyak Holding, sahip olduğu şirketleri satarken serbest ticaret kurallarını öne aldı. OYAK Fransızlarla ortaklığını bu yıl demir çelik sektörüne de yaydı. Oyak Grubu, Erdemir’i satın almak için kurduğu Ataer’in yüzde 41 hissesini Fransız Arcelor’a sattı. Arcelor bu sayede Erdemir’e yüzde 20.2 oranında ortak oldu. Genel Müdür Coşkun Ulusoy, “Erdemir’in kaptan köşkünde hala biz oturuyoruz” diyor.

ERDEMİR HATIRLATMASI

Erdemir geçtiğimiz sene satılırken “Hans’a değil Mehmet’e satın” şeklinde “ulusalcı” çağrılar yapılmış, OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy da “Türk halkının güvencesi olduklarını” vurgulayıp, “yabancının eline geçmesin” diye Erdemir’e talip olduklarını açıklamıştı. Oyak Holding’in, Erdemir’i milliyetçi söylemlerle satın alıp parça parça en büyük rakibi Arcelor’a satması tepkilere sebep olmuştu. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Ermeni konferansı öncesi ortaya çıkan bir grup emekli asker de bu süre içinde sesini çıkarmadı. Emekli askerlerin neden sustuğu da merak konusu.

http://www.yenisafak.com.tr/gundem/?t=23.10.2006&q=1&c=1&i=11449&Demek/ki/afra/tafrayla/olmuyor

Yorumlar kapatıldı.