İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Chirac Erdoğan´a bir söz vermedi´

PARİS – Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın Başbakan Tayyip Erdoğan’ı arayıp, ‘Ermeni soykırımının’ inkârı tasarısının kabulüne üzüldüğünü belirttiği yönündeki Ankara kaynaklı haberler, Paris’te farklı aktarılıyor. Fransız Le Monde gazetesi, dün Elysee kaynaklı haberinde, Chirac’ın Türk basınına yansıyan sözleri için, ‘Bunlar gerçekten söylendi mi?’ sorusunu sorup şöyle devam etti: ‘Elysee’nin daha nüanslı versiyonuna göre, Chirac Erdoğan’la Ermeni soykırımına ilişkin pozisyonunu hatırlatmak amacıyla konuştu. Konuşmada, hem tasarının gereksizliğine hem de Türkiye’nin hafıza çalışması yapmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Chirac, Erdoğan’a Erivan ziyaretindeki sözlerini de hatırlattı.’
Le Parisien gazetesine konuşan bir Fransız Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de ‘Chirac’ın konuşmada Erdoğan’ı dinlediği, ancak yasa teklifini engelleyeceği yolunda bir söz vermediğini’ söyledi.

Fransız politikacılar da tartışıyor

Fransa’da muhalefetteki Sosyalist Parti’nin milletvekili Didier Migaud ise Le Parisien’e demecinde, Chirac’ın, Erdoğan’la telefon görüşmesini eleştirerek, “Cumhurbaşkanının, parlamentonun çalışmasıyla ilgili özür dilemesi düş kırıklığına uğratıcı” derken, iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) vekili Eric Raoult, Chirac’ın bu konuşmayla olayları kesinlikle yatıştırmak istemiş olabileceği yorumunu yaptı. Raoult, “Chirac’a kızmak çok mümkün değil, o görevini yapıyor” dedi. (Le Monde, aa)

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=201825

Yorumlar kapatıldı.