İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Yalan makinesini bozmaya muktediriz´

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Ulusal Meclisinin gündemindeki yasa teklifiyle ilgili olarak ”Ayın 12’sinde atılacak yanlış adım, Türkiye için hiçbir şeyi değiştirmez ama Fransa için çok şeyi değiştirir” dedi.

Erdoğan: Kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti olarak, bu sistematik yalan makinesini bozmaya, bu dezenformasyon bulutlarını dağıtmaya bizler muktediriz’ diye konuştu.

Erdoğan, AB’nin, Fransa’daki bu aklın tutulmasına karşı mutlaka tavır alması gerektiğini söyledi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, Fransa Ulusal Meclisinin gündeminde bulunan ve sözde Ermeni soykırımın inkarını suç sayan düzenlemeyle ilgili görüşlerini ifade etti.

”Bugün Fransa’da iç politika malzemesi olarak siyasette kullanılan saçma sapan iddialar ne kadar tarihi gerçeklere aykırıysa akla da mantığa da aykırıdır” diyen Erdoğan, Türkiye’ye yönelik çirkin iddianın ne kadar çürük ve mesnetsiz olduğunu göstermesinin de manidar olduğunu vurguladı. Adını anmak istemediği bir yalanın, bir iftiranın yaşamasının kanunla sağlanmak istediğine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

”İnsanlığın çektiği büyük acılardan sonra kurulan AB, kendi geleceği için önemli üyelerinden biri olan Fransa’daki bu aklın tutulmasına karşı mutlaka tavır almak zorundadır. Tarihi bir yalanı Fransa’nın kanun haline getirme girişimi ve bir yalanı kurumsallaştırma çabası, elbette AB’nin temel değerlerine karşı büyük bir meydan okumadır. Kopenhag siyasi kriterlerinin öncelikli ilkesi, maddesi, ifade ve düşünce özgürlüğüdür. Peki bir bilim adamının çıkıp da ‘bu, bilime aykırıdır; bu, tarihi gerçeklere aykırıdır’ demesi veya bir siyasetçinin bu tespitlerden ve bu belgelerden hareketle ‘aykırıdır’ demesi suç telakki edilecekse bu, ifade özgürlüğünün neresinde yer almaktadır? Acaba, bunu Fransa, dünyaya neyle izah edecek? Kaldı ki Türkiye ile Ermenistan arasındaki bir sorun için Fransa; durumdan vazife çıkarma anlayışı ne zamandan beri sizin göreviniz olmuştur?”

Dünyanın artık sömürgeler kampüsü olmadığını, özgürlüklerin mücadelesini vererek bugünkü noktaya geldiğini anlatan Erdoğan, bunun lezzetini, tadını alırken böyle bir ortamda kalkıp da konuyu gündeme sokmanın, ancak Fransa’da yaşayan bir miktar Ermeni’yi tatmin edeceğini, dünyayı tatmin etmeyeceğini kaydetti.

Erdoğan, ”Bu konuda, ayın 12’sinde atılacak yanlış adım, şunu söyleyeyim ki Türkiye için, bizim için hiçbir şeyi değiştirmez ama Fransa için çok şeyi değiştirir. Yalana yalan demeyi suç saymanın hiçbir hukuki mantığı olamaz, aklın izahı olamaz. Kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti olarak, bu sistematik yalan makinesini bozmaya, bu dezenformasyon bulutlarını dağıtmaya bizler muktediriz. ”

http://www.stargazete.com/starextra/index.asp?haberID=39540

Yorumlar kapatıldı.