İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nobel´e `Ermeni´ gölgesi düştü

Yıllarca bekledik, sonunda Nobel aldık ama sevinemedik. Kaderin cilvesine bakın ki, ‘Ermeni soykırımını reddetmenin suç sayılmasını öngören’ yasa teklifi bugün Fransa Parlamentosu’nda kabul edildi.Ve oylamadan bir saat sonra bu kez İsveç’ten, ilk kez bir Türk’ün Nobel Ödülü aldığı haberi geldi. Nobel Edebiyat Ödülü, daha önce “Türkiye’de 1 milyon Ermeni öldürüldü” diyen Yazar Orhan Pamuk’a verildi. İki olayın birbiri ardına gelmesi tepki bombardımanını da beraberinde getirdi. Hürriyet İnternet okurları düşüncelerini işte böyle ortaya koydu:

SEVİNMEMİZ GEREK AMA İÇİMİZ BURKULUYOR

Fatih Kısa: Aslında çok sevinmemiz gereken bir sonuç ama ne yazık ki sevinemiyoruz. Sadece içimiz burkuluyor. Orhan Pamuk’da çabalarının neticesini aldı artık. Deme k ki Elif Şafak’da birdenbire Ermeni Soykırımı iddialarına sarılmamış. Seneye de O’na verirler inşalllah..

İsmail Öztürk: Bir Türk’ün Nobel kazanması çok gurur verici. Kendisini tebrik ederim.

Kimene ki: Burada yorum yazan arkadaşlara bakıyorum ve üzülüyorum,
yazıklar olsun sizlere. Ne istiyorsunuz bu yazardan, bugün tarihi bir gün yaşanıyor, bu Türk edebiyatının ödüllendirildiği bir gündür. Bu ödül de Orhan Pamuk’a verilmiştir. Bu olayla nobeli karıştırmayın. Yarın ne yapacaksınız belli Fransız bayrağını yakacak Orhan Pamuk’u protesto edeceksiniz.

Eyüp Çelik: Çok sevindim ama Orhan Pamuk’a verilmesine değil bir Türk vatandaşına verilmesine.

Ayşegül İzmirli: Elif Şafak ve Orhan Pamuk’a neden saldırıyoruz? Soykırım var demediler ki. Sadece tarihin bir sayfası hakkında konuştular. İttihat ve terakki dönemini ne kadar biliyoruz? Sarıkamış’ta soğuktan donan 70.000 askerimiz var o dönemde. Yine aynı dönemde özellikle Fransızların kışkırtmasıyla Ermenilerce öldürülen Türkler ve sürgünde ölen Ermeniler. İkisi de bu olayı anlatmaya çalışıyorlar. Düşünceye saygı göstermeliyiz ki düşünceyi prangalayan Fransa’yı suçlayabilelim. Nobel Türkiye’ye yakışıyor.

VforViolet Violet: Orhan Pamuk gerçekten iyi bir yazar ancak bu ödülün politik bir karar olduğu çok belli ve anlayamadığım bir sürü çok çok iyi yazar varken neden bu Nobel Ödüllerini illaki ülkesindeki herşeye muhalif insanlara veriyorlar. Ayrıca bu ödülün, Fransa’daki soykırımı inkar yasasıyla aynı güne denk gelmesi oldukça manidar.

Ayşe Kolat: Avrupa’dan aynı günde bir kötü bir iyi, hem de çok iyi haber. Sonunda bir Türk hakettiği takdiri aldı. Gurur duymalı, sahip çıkmalıyız.

Sinan Öztan: 2006 Nobel Edebiyat ödülünün ilk defa bir Türk yazar Orhan Pamuk’a verilmesine hem kendi adına hemde Türk Milletimiz adına sevindim.Fransız Parlamentosunda Ermeni yasası kabul edilirken,bir Türk yazarın Nobel Edebiyat ödülünü kazanması sürpriz oldu. Sayın Orhan Pamuk’u tebrik ederim.

Gönül Duran: Her ne kadar toplum buruk da olsa bizim yazarımız olması Nobel Ödülü’nü alan ilk Türk olması nedeni ile gurur verici bir durum. Kendisini kutluyorum.

Yadigar Karzlı: Ne kadar cahil bir halkımız olduğunu bir kere daha anladım. Şu yorumlara bakın. Orhan Pamuk edebiyat alanında en büyük ödülü alıyor Türk’ün adını Türkiye’nin adını dünyanın kafasına yazıyor bizim cahiller yorumlarında nerdeyse üzüntüden kahroluyorlar. Eminin bir kitabını bile okumamışlardır. Zize futbol lazım. Haydi bakalım Türk takımları tur atlayacak mi? Böyle uyutulmaya devam edin.

Altay Deniz: Biz Pamuk’a sahip çıkamadık. O nedenle onun aldığı ödüle sevinmeye hakkımız olduğunu düşünmüyorum.

Se Ge: Bir Türk olarak bundan gurur duymam lazım aslında. Ama duyamıyorum. Yanlız, hissediğim şey kıskançlık falan değil. Belki, gözümden düştü bir kere.. o yuzden olabilir.

Ülkü Gül: Sevinerek karşılardık bu haberi ama birden içimiz burkuldu.Türkiye’nin Avrupa Birliği için uğraştığı dönemde,Orhan Pamuk’un yaptığı, zamanlama açısından talihsiz açıklamalar bu ödülün sevincini kursağımızda bıraktı.Sevinemedik.

Kamil Son: Karşı görüşleri “Vatan haini, satılmış” olarak niteleyen bir ülkede , buna karşı dik durarak bu ödülü aldığı için Orhan Pamuk’u kutluyorum. O tadı damağımızda kalan kitaplarının yenisini de bekliyoruz..

Mehmet Ali Karaköse: Tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. TÜRKİYE’nin ismi bir kere de güzel bir olayla duyulsun. Keşke diğer TÜRK yazarları ve bilim adamları da böyle ödüller kazansa.Teşekkürler Orhan PAMUK.

VİCDANINI REHİN BIRAK NOBEL’İ KAP

İbrahim Ormancı: Koş vatandaş koş. Batan geminin malı bunlar.Ülkeni yerin dibine geçir,soykırımcı de. PKK’nin katlettiği 35 bin insanı görmezden gel,Nobel verecekler sana. Vicdanını rehin bırak,Nobel’i kap.koş vatandaş koş!…

Burak Demircan: Sen Türklere küfret, hakaret et, kötü herhangi birsey söyle; istersen seni Papa bile yaparlar.Yeter ki bu yola baş koy.

Tuncay Karadeniz: Bu nasıl iştir anlayamadım. Kendi dilinde bu kadar kötü yazan bir “yazar”a nasıl böyle bir ödül verilebiliyor. Gerçi ödülü verenin de kerameti kendinden menkul.

Halil Düzgün: her geçen dakika bu ülkenin üzerindeki kara bulutları artırmaya ve şiddetli fırtınalar koparmaya çalışıyorlar…Biz Türkler daha önce bir kere kurtulduk; zamanı geldiğinde ikinci defa da kurtulma başarısını gösterebilecek güce sahibiz…Bu arada Orhan Pamuk; bu dalda bu ödülü alan ilk Türk değil benim için..Çünkü bu düşüncelere sahip bir insan Türk olamaz.

Uğur Banoğlu; Nasıl da aynı güne denk geldi. Tesadüf! Aferin Orhan Pamuk.. Sen yazar falan değilsin ama bana kalırsa süper bir politikacısın. Aldığın o politik ödülü Fransız politikacılarla ve Ermenilerle kutlarsın artık, bu ülkenin insanları seni sevmiyorlar, inan bana.

Ahmet Cengiz: Hiç gurur duymuyorum, yazdıkları da birşeye benzemiyor zaten.

Adnan Tezel: Ödülünü al ve git Fransa’ya yerleş.

Tan Akan: Arkadaşlar Nobel almanın formülünü buldum. Tıp için yalnız Türkleri öldüren bir ilaç bulun veya edebiyat için Türkleri aşağılayan bir kitap yazın veya Türklere soykırımcı deyin.v.s. Daha önce de söylemiştim. Bu Pamuk Nobeli alır diye çünkü Türkler’e hakaret etti. Sırada Hırant Dink te var ona da nobel barış ödülü verirler.

Mustafa İlginoğlu: Şimdi haberlerin konusu değişti. Orhan Pamuk Nobel ödülü almış diye ne büyük haber. Fransa’nın Ermeni yasasını kabul etmesi bence daha önemli bunu tatışmak gerekli. Ama ödül aynı gün ne rastlantı ama!
TÜRKLÜĞE hakaret et bizi ayrırmak isteyenlerin ağzına uygun konuç ve yaz NOBEL ÖDÜLÜNÜ kap süper. 1.500.000$ cebe indir. Tamam ödül büyük ve önemli bir ödül katılıyorum ama DOĞRU KİŞİLERE verilince. Kime verilir bilmiyorum edebiyatçı değilim ama bu Orhan Pamuk olmamalıydı TÜRKİYE için…

Ebru Aycar: Çok şaşırdım ve bu kadar önemli bir edebiyat ödülünün bile siyasete alet edilmesine üzüldüm. Bu zamanda hiçbir ödüle inanmamak gerekiyor demekki.

Reşat Kadıoğlu: Oh la la Monsieur Pamuk! Madem kendisi bu kadar entel ve marjinal, ödül toreninde Fransa’yı kararından sonra eleştirebilecek ve Fransa’nın “sütten çıkmış kaşık” tarihini de övecek mi? ödül verilirken konuşmasını Fransızca yapsın,belki bir tane daha ödül alır.

Deli Cevat: Orhan Pamuk’a Nobel Edebiyat Ödülü verildi.Fransa Parlementosu Soykırım Yasasını kabul etti.BOP haritaları ortalarda dolaşıyor. Daha çok şey olacak, bu filmi Yugoslavyada görmüştük. Türkiyeyi parçalama planı artık uygulamaya geçmiştir…

Emin Tunalı: Ilk önce Fransız Parlamentosu Ermeni yasasını kabul etti,sonra da yazar bozuntusuna Nobel Edebiyat ödülü. Bunlar bir komplonun mozaik taşlarıdır.

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=5246961

Yorumlar kapatıldı.