İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hiç aynaya bakmazlar mı

Yalçın BAYER

YILLARDAN beri Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘Ermeni soykırımı’ iddiasıyla sıkıştırmaya çalışan, ülkelerindeki Ermeni vatandaşların oylarını almak için anıt dikme, soykırımın tanınması için kanun çıkarma yarışına katılan saygın(!) batılı ülkeler, acaba hiç aynaya bakmazlar mı?

Bakmazlar, bakamazlar; çünkü baktıklarında tarihin henüz mürekkebi kurumamış sayfalarında, iğrenç tablolarla karşılaşacaklardır. Avrupa’dan Amerika’ya göç eden ‘beyaz adam’ın, Kızılderililere nasıl kan kusturduklarını, koca bir ırkı yok etmek için neler yaptıklarını göreceklerdir. Daha sonraları, iş yaptırmak, kendilerine hizmet ettirmek için Afrika’dan koparılarak getirilen ve hayvan muamelesiyle esir pazarlarında satılan kölelerin utancıyla karşılaşacaklardır.

II. Dünya Savaşı’nda, esir aldıkları Yahudileri, kadın-erkek, yaşlı-çocuk demeden esir kamplarında açlığa mahkûm ederek, asarak, vurarak, fırınlarda imha eden Almanlar acaba Buchenwold ölü yakma fırınının önünde, onlar için bir utanç abidesi diktiler mi?

Yıllarca Fransız sömürgesi olarak ezilmiş Cezayir halkının, özgürlüğe kavuşmak için yaptığı mücadelede öldürülen onbinlerce Cezayirli ne çabuk unutuldu! Daha 44 yıl önce Isly Sokağı’nda sivil halkın sıkıştırılarak kurşunlanması anısına bir saygı anıtı yapılması için, Fransa Parlamentosu bir hazırlık yapıyor mu?

Ülkelerindeki yüz binlerce Yahudi’ye yaşam hakkı vermeyerek, baskı uygulayarak kovan İspanyollar, acaba bunun kefaretini ödediler mi?

Evet! Bu saydıklarım, tarih kitaplarında çok açık ve net olarak yer almış gerçekler… Buna rağmen, henüz kanıtlanmamış bir iddiadan öte gitmeyen Ermeni soykırımını bahane ederek Türkiye’yi sıkıştırmaya çalışan ülkelere karşı, neden bu örnekler gibi pek çoğu ortaya çıkarılmaz ve onların yüzüne vurulmaz.

Devleti yönetenlere açıkça soruyorum: Bu konuda yıllardan beri neden hep savunmada kalıyor ve yumruk yiyoruz. Yeter artık!

Dr. Erdinç KÖKSAL-KADIKÖY

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5228661.asp?yazarid=42

Yorumlar kapatıldı.