İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan´dan Fransa´ya Sert Uyarı

Başbakan Erdoğan, sözde soykırım iddialarına ilişkin yasa önerisini görüşmeye hazırlanan Fransa’yı sert bir dille uyardı. Erdoğan, “Bu, Türkiye için hiçbir şeyi değiştirmez, ama Fransa için çok şeyi değiştirir” dedi.

AB’ye de seslenen Erdoğan, “AB, Fransa’daki bu akıl tutulmasına karşı mutlaka tavır almak durumundadır” diye konuştu.

“İddialar Saçma Sapan”

Partisinin Meclis Grup toplantısında Fransa’ya sert mesajlar veren Erdoğan, gündemdeki yasa önerisinin, akla ve mantığa aykırı olduğunu vurguladı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Fransa’da iç politika malzemesi olarak siyasette kullanılan saçma sapan iddialar ne kadar tarihi gerçeklere aykırıysa akla da mantığa da aykırıdır. Adını anmak istemediğim bir yalanın, bir iftiranın yaşamı kanunla sağlanmak isteniyor. AB, kendi geleceği için önemli üyelerinden Fransa’daki bu akıl tutulmasına karşı mutlaka tavır almak durumundadır.”

Fransa’nın bu tutumunun düşünce özgürlüğüne de aykırı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bir bilimadamının, siyasetçinin çıkıp bu aykırıdır demesi suç telakki edilecekse, bunu ifade özgürlüğünün neresine yerleştireceksiniz? Fransa, bunu neyle izah edecek? Kaldı ki Türkiye ile Ermenistan arasındaki bir sorun için durumdan vazife çıkarma anlayışı ne zamandan beri göreviniz oldu?” diye sordu.

“Yanlıştan Dön”

Başbakan, Fransa’yı bu yanlış hesaptan dönmeye çağırarak, şöyle konuştu:

“Ayın 12’sinde atılacak yanlış bir adım, Türkiye için hiçbir şeyi değiştirmez ama Fransa için çok şeyi değiştirir.Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu sistematik yalan makinesini, bu dezenformasyon bulutlarını dağıtmaya bizler muktediriz. Türkiye ve Fransa gibi iki büyük ülkenin ilişkilerini zedeleyecek bu siyasi arızanın Paris’ten mutlaka dönmesini bekliyoruz.”

“Bizim Tarihimizde Engizisyon Yok”

“Bizim tarihimizde engizisyon yoktur” diyen Erdoğan, iftira ve yalan makinelerinin, kendi tarihlerine bakmaları gerektiğini de kaydetti.

Erdoğan, şunları ifade etti:

“Bizim şan ve şeref dolu tarihimiz asla başkalarıyla mukayese edilemez. Bizim de iddiamız budur. İftira ve yalan makineleri, kendi tarihlerine baksınlar. Eğer, kendi tarihlerini konuşmaya yürekleri yetiyorsa insanlığa hakkaniyetle hesap versinler. 20’inci yüzyıl boyunca Nijer’de, Senegal’de, Tunus’ta, Gine’de Çat’ta, Cezayir’de, Kamerun’da Ruanda’da neler olmuş bunlara baksınlar. 1 Kasım 1954 ile 19 Mart 1962 tarihleri arasında Cezayir’de neler olmuş bir baksınlar.”

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=160936&k=0

Yorumlar kapatıldı.