İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora Ermenileri: Boykot yalan

Avrupa’daki diaspora Ermenileri, Ankara’nın Fransa’ya yönelik boykot tehditlerinin ‘yalan’ olduğunu iddia eden bir bildiri yayımladı.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 06:14 ET 12 Ekim 2006 Perşembe

PARİS – Avrupa-Ermeni Federasyonu tarafından bugün yayımlanan bildiride, Türkiye’nin 2000 ve 2001 yıllarında da boykot tehdidinde bulunduğu ancak Türk-Fransız ticaretinin son 10 yıldır düzenli artış gösterdiği belirtildi.

Bildiride, Fransa’nın 2001 yılında ‘Ermeni soykırımını’ tanımış olmasından ötürü iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin bozulmadığına vurgu yapıldı.

Ankara’nın boykot tehditlerinin ‘hayal ürünü ve irrasyonel’ olarak tanımlandığı bildiride, “Gümrük Birliği çerçevesinde ekonomiler o kadar entegre hale gelmiş durumda ki Türkiye istese dahi bu tehdidi gerçekleştiremez” görüşü de savunuluyor.

Bildiride, tek taraflı ekonomik boykotun uluslararası hukuka aykırı olduğu da belirtiliyor.

AZNAVOUR’DAN LEHTE OY ÇAĞRISI

Ermeni asıllı Fransız şarkıcı Charles Aznavour da, Fransız milletvekillerine, Ermeni soykırımı iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısı lehinde oy vermeleri için çağrıda bulundu.

Küba’dan, Fransız Le Parisien gazetesi aracılığıyla milletvekillerine seslenen Aznavour, tasarının onaylanmasının Fransa için bir ‘onur sorunu’ olduğunu savundu.

Fransız ulusunun bir parçası olmaktan şeref duyduğunu belirten Aznavour, milletvekilleri arasındaki bölünmüşlüğe ilişkin bir soruyu da yanıtladı. Şarkıcı, “Soykırımdan 90 yıl sonra hâlâ acı çeken ve kapanmamış yara taşıyan bir halka hak verme zamanı gelmiştir. Milletvekilleri yürek ve vicdanlarıyla oy kullanmalılar, başka nedenlerle değil” ifadesini kullandı.

Aznavour, “Bir tarafta 1,5 milyon Ermeni ölmüş, diğer tarafta hemen hemen hiçbir ölü yoksa buna savaş değil soykırım denir. Bu nasıl kabul edilemez?” dedi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/387689.asp

Yorumlar kapatıldı.