İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

301. madde ‘Baba ve Piç’in satışını patlattı

301. madde tartışmaları Elif Şafak’ın ‘Baba ve Piç’ adlı romanına yaradı. Şafak’ın yargılandığı Temmuz ve sonrasında, kitabın satışı önceki aylara oranla yaklaşık iki kat arttı. Şafak’ın eski kitapları da yeniden basılıyor.

YASEMİN ARPA

NTV-MSNBC
Güncelleme: 18:36 TSİ 12 Ekim 2006 Perşembe

İSTANBUL – Yazar Elif Şafak’ın ‘Baba ve Piç’ adlı romanı, TCK’nın 301. maddesinden yargılanmasının ardından çok sattı. 8 Mart’ta yayımlanan kitap, ilk ay 24 bin 500 satmış; satışlar Temmuz ayına kadar 5-7 bin arasında seyretmişti. Ancak Şafak’ın yargılandığı Temmuz ayından sonra satışlar arttı.

28 Temmuz’da TCK 301/1, “Türklüğü aşağılamak” suçunun işlenmiş olduğu iddiasıyla avukat Kemal Kerinçsiz tarafından yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma ve davanın ardından Ağustos ayında 13 bin ve Eylül ayında da 18 bin satış rakamlarına ulaştı.

‘Baba ve Piç’, yayımlandığı 8 Mart’tan bu yana çok-satan kitaplar listelerinde yer alıyor; orijinali İngilizce yazılan kitap, dünyanın önde gelen yayınevlerinden Viking/Penguin’in de yayın programında. Davanın açıldığı Temmuz ayında 7 bin satan kitap, Ağustos’ta 13 bin, Eylül’de 18 bin ve Ekim ayının ilk 5 gününde 6 bin sattı.

Yazarın Metis Yayınları’ndaki diğer kitaplarının yılbaşından bugüne satış rakamları:

Pinhan: 6 bin

Şehrin Aynaları: 4 bin

Mahrem: 8 bin

Bit Palas: 6 bin

Araf: 8 bin

Med-Cezir: 5 bin

21 Eylül’de Beyoğlu İkinci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Hakim İrfan Adil Uncu, kitap bütün halinde incelendiğinde iddianamede belirtilen suç unsurlarının oluşmadığını ve yeterli delil de bulunmadığı gerekçesiyle yazarın beraatine karar vermişti.

http://www.ntvmsnbc.com.tr/news/387426.asp

Yorumlar kapatıldı.