İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa´ya mektup

Melih Aşık

Fransız Meclisi’nde 12 Ekim’de tartışılacak olan, soykırımın inkarına hapis ve para cezası öngören yasa teklifiyle ilgili olarak Fransız milletvekillerine birer mektup gönderildi.

Dört Türk milletvekili, Mehmet Dülger (AKP), Onur Öymen (CHP), Şükrü Elekdağ (CHP) ve Musa Sıvacıoğlu’nun (AKP) imzalarını taşıyan mektup etkileyici ifadeler içeriyor. Yasanın kabulünün yaratacağı sakıncalardan biri de şöyle kaydediliyor:

“Söz konusu kanun teklifi bu konuda Fransa’da yapılan bilimsel araştırmaları yasaklayacak ve Fransız üniversitelerinin bu konuda araştırmalarını yayımlama fırsatını kaybedeceklerdir.”

Bilgi Üniversitesi’nde soykırım toplantısı yapan ve bilimsellik iddiasında olan öğretim üyeleri neden en azından bu sebeple Fransa’ya küçük de olsa bir sitemde bulunmazlar? Yoksa soykırım tartışmasının yasaklanmasını destekliyorlar mı? Nerede Elif Şafak’ın yargılanması söz konusu olunca 301’in kaldırılmasını savunanlar? Fransa Meclisi’ndeki tasarı ifade özgürlüğünü 301’den daha da katı biçimde ortadan kaldırmıyor mu? Bizim “aydın”lar sadece Türkiye’yi eleştirme özgürlüğü kısıtlandığında mı durumdan vazife çıkarıyor?

Aydın olmak evrensel bir kategori değil mi yoksa? AB’den, Soros’tan, Ermeni Diasporasından beslenen görevlilere… Sırf ağızlarında pipo, suratlarında sakal olduğu için ve akşamüstleri “kafe bar”larda laklak yaptıkları için aydın denebilir mi?

Yorumlar kapatıldı.