İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa, Cezayir´i ne çabuk unuttu

Ermenistan ziyaretinde “Türkiye, AB’ye girmeden Ermeni soykırımını tanımalı” diyen Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın sözlerine tepki gösteren Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Fransa önce Cezayir’de yaşananları açıklasın. Orada yaşanan soykırım değil de nedir? Bunlar ne çabuk unutuldu” dedi

04.10.2006

Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Fransa, 1.5 milyona yakın insanın öldüğü Mayıs 1945’te Cezayir’de yaşanan olayların sorumluluğunu dahi kabul etmemiştir. Fransa’nın Cezayir’de yaptıklarını gözardı edip, Türkiye aleyhine kararlar alması anlamsızdır ve saçmadır” diye konuştu.

‘AB, FRANSA’NIN TARİHİNE BAKSIN’

Fransa Parlamentosu’nun 12 Ekim’de görüşeceği sözde Ermeni soykırımı inkarının cezalandırılmasına ilişkin yasa tasarısında, bir yıla kadar hapis ve para cezasının öngörülebileceğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, şunları söyledi:

“Avrupa Birliği, Türkiye’yi 301’inci maddenin değişmesi için sürekli sıkıştırırken, Fransa’da sözde Ermeni soykırımına karşı çıkanlar için hapis ve para cezası getiriyor. Türkiye’ye 301’le demokrasi dersi veren Avrupa Birliği’nin, Fransa’ya nasıl tepki göstereceğini şahsen çok merak ediyorum. O kadar ahlaksız ve iki yüzlü bir olay ki, insanın aklı almıyor. Bu yasa tasarısını gündeme getiren ülkenin tarihinin ne kadar kanlı olduğu, sararmış sayfalara bakıldığında net bir şekilde görülmektedir. ‘Bu meselede Fransa’nın asıl amacı Türkiye üzerinde ekonomik ve siyasi bir hakimiyet kurmaktı. Çünkü Fransa kendinden başka hiçbir devleti ve milleti düşünmeyen dünya üzerindeki en ırkçı devletlerden biridir.”

Yorumlar kapatıldı.