İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kolay şöhret yaratan madde!

Ruhat Mengi

Kimseye karşı bir önyargım, sebepsiz bir kişisel tepkim olamaz, bugüne kadar da olmamıştır. Bu nedenle Elif Şafak, Orhan Pamuk, Halil Berktay, Taner Akçam, Fatma Müge Göçek gibi “bir grup oluşturarak Türkiye’nin tarihini yalanlayan ve kendi tarihlerini yazanlarla” ya da belli çıkarlar karşılığı Türkiye’yi kötüleyen bazı şahıslarla ilgili açıklamalarım asla bir önyargı değil, sadece gerçeklerin duyurulması amacını taşır.

Zülfü Livaneli birkaç gündür TCK’nın 301. maddesi ile ilgili yazılar yazmakta… Dün Adalet Bakanı Cemil Çiçek yazımla ilgili olarak beni aradı, onunla 301 hakkında konuştuk. Sonra Livaneli’nin “Adalet Bakanı ile 301 üzerine sohbet” başlıklı yazısını okudum. Bu maddede “Türklüğü aşağılamak” tanımının “Türk ulusunu” şeklinde değiştirilmesi isteğini tekrar vurgularken şöyle diyor:

“Bazı Türklerin, başka bazı Türklere, Türkleri nasıl koruyacaklarını öğretmesi anlamsız (…) Ezici çoğunluğu Türk olan bir ülkede Türklüğü savunmak esaslı bir marifet sayılmaz.”

301. maddede Zülfü Livaneli’nin önerdiği gibi bir değişikliğe “her ikisi aynı anlama gelir” diyenler de dahil olmak üzere fazla itiraz eden çıkmayacağını sanıyorum. Ben de etmem (özellikle de bu durum bazı isimler tarafından kullanılıp “kolay şöhret yaratan madde” haline getirildiği, Türkiye’nin imajına zarar verildiği için etmem) ama Türk ulusuna ve Türk devletine bile bile, kasıtlı olarak, çıkar uğruna hakaret eden, tarih uzmanı olmadığı ve yeterli incelemeyi yapmadığı halde ülkeyi bugün AB ve uzun yıllardır Türkiye aleyhinde faaliyetlerini yürüten Ermeni diasporası karşısında haksız yere zor durumda bırakanlara hiçbir yaptırım olmamasına da karşıyım.

YAHUDİ SOYKIRIMININ YANINA

Bunun ifade özgürlüğüyle filân alakası yok. Olsaydı Hollanda, İsviçre ve tabii Fransa önünü bu kadar boş bulamazdı. Fransa’nın son numarası; “Ermeni soykırımının Fransız Ceza Kanunu’nun Yahudi soykırımını inkârı cezalandıran maddesi kapsamında işlem görmesi ve soykırımı inkâr edenlerin 1 yıl hapis ve 45 bin Euro para cezasına mahkûm edilmelerini” isteyen yasa teklifini 12 Ekim’de Meclis gündemine taşımak.

Buyrun, Hollanda’daki “üç Türk adayı listeden çıkarma” küstahlığından sonra şimdi de bu cüret… (Devam edecek)

Yorumlar kapatıldı.