İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vakıfta kader haftası

TBMM’de bu hafta iktidar ve muhalefet arasında derin fikir ayrılıkları bulunan Vakıflar Kanunu ve Özel Eğitim Kurumları tasarısı ele alınacak. Görüşmelerin yoğun tartışmalara sahne olması bekleniyor

BEHÇET GÜNGÖR / ANKARA 25.09.2006

Geçen hafta olağanüstü toplanan Meclis, bu hafta yoğun bir şekilde çalışacak. Meclis’in bu haftaki mesaisinin ağırlıklı bölümünü Özel Öğretim Kurumları Tasarısı ile Tohumculuk Tasarısı oluşturacak. Meclis Alt Komisyonlarında görüşülen Vakıflar Tasarısı’nın ise yoğun tartışmalara sahne olması bekleniyor. Meclis, geçtiğimiz hafta olağanüstü toplanarak 9. AB Uyum Paketi’nde bulunan tasarıları görüşmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Meclis 4 gün çalışmasına rağmen ancak İskan Kanunu ve Mesleki Yeterlilik Kanunu’nu çıkarabildi.

ÖNEMLİ TASARILAR

9. Uyum Paketi’nde bulunan tasarıların 1 Ekim tarihine ulaşması için Meclis’i olağanüstü toplayan hükümet, bu hafta yoğun bir gündemle toplanıyor. Uyum paketinin en önemli tasarıları olan vakıflar, özel öğretim kurumları ve tohumculuk konusunda iktidar ve muhalefet arasında büyük düşünce ayrılıkları var. Azınlıklara tanınan haklarıı Lozan Antlaşması’nın delinip ‘Sevr’e dönülmesi’ olarak yorumlayan muhalefet, en çok Lozan’daki ‘mütekabiliyet’ şartının tasarıda olmamasını eleştiriyor. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, mütekabiliyet şartının bir önerge olarak tasarıya ekleneceği belirtiliyor.

GÖRÜŞME ERTELENMİŞTİ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un azınlık okullarında Türk vatandaşı olmayan öğrencilerin de okuyabilmesini ve ‘Rum, Ermeni, Musevi azınlıklar’ tanımının ‘gayrimüslim azınlıklar’ olmasını öngören önergesi, muhalefet partilerinin yanısıra AK Parti sıralarından da tepkilere neden olmuştu. Bundan dolayı görüşme bu haftaya ertelenmişti.

Yorumlar kapatıldı.